Hoe kan je gemakkelijker – en veiliger surfen?

Dit is een vraag die de meeste mensen zich wel eens stellen. Vooraleer u met deze vraag naar een ervaren computer hesteller gaat, raad ik u aan dit artikel eens vlug door te lezen.  In dit artikel zal ik het kort eens hebben over een schitterend nieuwe proxy, let wel, deze plugin is ontworpen voor de chrome en de firefox browser.

Proxy server

Een proxy zorgt er voor dat je anoniem blijft wanneer je aan het surfen bent op het internet. De meeste websites gebruiken tegenwoorde cookies en allerhande andere methodes om zo veel mogelijk gebruiksgegevens te verzamelen over het surfgedrag van bezoekers.

Wanneer je een proxy gebruikt wordt je als het ware anoniem gemaakt, waardoor de betreffende websites geen, of toch zeer weinig informatie kunnen verzamelen. Meestal is dit niet kwaad bedoeld en wordt dit vooral gebruikt om de betreffende websites te verbeteren of te kijken waar de meeste mensen op gaan klikken wanneer ze een welbepaalde website gaan bezoeken, maar toch hebben sommige mensen liever niet dat dergelijke informatie over hun surfgedrag opgeslagen wordt.

Het enige wat u hoeft te doen in uw browser, zoals gezegd firefox of chrome, is de extensie van Hotspot Shield installeren, plugins worden geïnstalleerd op een welbepaalde manier, hieromtrent kunt u op de help pagina van de betreffende browser de nodige informatie vinden.

Wanneer u bang bent over uw privacy op het internet, raad ik u aan een proxy te gebruiken wanneer u surft op het internet. Wanneer u nog twijfels heeft over uw privacy op het internet kunt u steeds contact opnemen met een ervaren computer hersteller.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.