Autosloop in Nederland

Er zijn in Nederland veel sloopbedrijven te vinden. De sloopbedrijven zijn uitermate geschikt om jouw auto te slopen. Ook als je een ernstige schade aan je nieuwe auto hebt kun je deze schade auto afleveren bij een autosloopbedrijf in ons land. Er zijn genoeg te vinden en er is vast wel een sloperij bij jou in de buurt.

Hoe sloop je een auto
Een auto kan op verschillende manieren worden gesloopt. De juiste wijze is te verdelen in het volgen van drie stappen. Eerst zal alle olie en andere stoffen die vloeibaar zijn uit de auto worden gehaald. Als dat is gebeurd maakt men een inventarisatie van de auto. Welke onderdelen herbergt de auto die bruikbaar zijn. Bruikbaar in de zin van dat ze verkocht kunnen worden. Bij een sloopauto zijn dat er veel, want bijna 90% van de auto wordt opnieuw gebruikt. Dat is een hoog percentage en dat wordt mogelijk nog verhoogd naar 95%.

Illegale sloop in Nederland
Ondanks dat het door de wetgeving moeilijk is geworden om een sloopbedrijf te drijven waar auto’s op een illegale wijze worden gesloopt komt dit in Nederland wel voor. En dan zijn het geen kleine aantallen. Volgen cijfers gaat het om circa 25.000 auto’s die jaarlijks op een illegale wijze worden gesloopt. Eigenlijk mogen ze niet worden gesloopt, want voor deze auto’s wordt een verklaring afgegeven. Dit wordt een exportverklaring genoemd. In plaats van dat de auto’s worden geëxporteerd naar het buitenland en dan voornamelijk Oost-Europa worden ze gesloopt.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.