Besparen op uw autokosten doet u door een auto privé te leasen

Autorijden wordt steeds duurder, en veel consumenten merken dat in hun portomonnee. Een van de zaken waar veel mensen tegenaan lopen is dat het privégebruik van de leaseauto van de zaak steeds zwaarder belast wordt. Je mag nu niet meer dan 200 kilometer privé rijden met een lease auto, anders zul je extra belasting moeten betalen.

Omdat het voor zowel bedrijven als veel consumenten niet meer aantrekkelijk is om in een leaseauto te rijden, spelen veel werkgevers hier op in door een mobiliteitsbudget beschikbaar te stellen, waarvan werknemers zelf een vervoersmiddel mogen bekostigen.

Dit kan de trein zijn of de fiets, maar het wordt natuurlijk al snel aantrekkelijk om zelf een auto te hebben. Er kan dan worden gekozen voor privé lease, waarbij u als particulier een auto leaset van een leasemaatschappij die aan deze vorm van leasen doet.

Zo kunt u een deel van uw budget besteden aan een privé leaseauto, en heeft u een volledig verzorgd vervoersmiddel tegen een aantrekkelijk bedrag per maand. In deze privé geleasede auto kunt u bovendien ook privékilometers maken. Extra aantrekkelijk dus!

Bij privé lease zitten veel vaste autokosten inbegrepen, waaronder de wegenbelasting, all-risk verzekering en het onderhoud van uw geliefde wagentje. Al met al zou u zeggen dat er niets beter is dan privé leasen, maar er zit één maar aan, namelijk het feit dat de auto geen bezit van u wordt. Bij privé lease leaset u een auto, dus blijft de auto bezit van de leasemaatschappij, die de auto na de leaseperiode weer inneemt en verkoopt, waardoor u geen restwaarde van de auto heeft.

Denk kortom eens goed na of een auto privé leasen iets voor u is. Het heeft zo zijn voordelen, maar over dat ene nadeel moet u maar eens goed uw brein breken!

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Financien, Maatschappij. Bookmark de permalink.