Buitenspeelgoed

Heb jij kinderen die graag buiten in de zon spelen? Of zoekt u speeltoestellen voor in een speeltuin? Dan heeft u vast al een aantal speelgelegenheden overwogen voor de kinderen. Klimrekken, fietsjes, speelkarren, houten schommels, het is allemaal mogelijk.

Er is echter één toestel waar weinigen aan denken bij het inrichten van hun tuin of pleintje, namelijk de zandbak. Kinderen kunnen zichzelf uren vermaken met het bouwen van zandkastelen en het graven van tunnels. Ook als ouder is het een genot om een zandbak in de tuin te hebben. Wanneer de kinderen de tuin in lopen en direct de zandbak in kunnen duiken, zullen ze nergens om klagen.

Een nadeel van een zandbak ten opzichte van andere speeltoestellen is echter wel dat het met regenachtig weer niet fijn is voor de kinderen in de zandbak te spelen, terwijl met bijvoorbeeld een klimrek of een schommel onder vrijwel alle weersomstandigheden valt te spelen. Dit is echter geen groot probleem, aangezien kinderen met slecht weer waarschijnlijk toch niet zullen willen buitenspelen. Een ander nadeel is dat katten uit de buurt zandbakken vaak een fijne plek vinden om hun behoeftes te doen. Daarom is het verstandig om een afdekkap te kopen voor uw houten zandbak. Op deze manier zullen de katten het zand niet kunnen bereiken en blijft het zand schoon voor uw kind.

Een ander aspect om rekening mee te houden bij de aanschaf van een zandbak is het type zand waarmee je de bak wilt vullen. Zo kan zand bijvoorbeeld heel fijn, of juist heel grof zijn. Wanneer u de bak vult met ‘speelzand’ zit u waarschijnlijk goed, en zal uw kind genieten van vele uren in de buitenlucht, spelend in de zandbak.

Al met al wegen de nadelen niet op tegen het grote genot dat kind en ouder zal beleven bij het aanschaffen van een zandbak. In de stralende zon het zand harken en kuilen graven, welk kind wil dat nou niet?

Dit bericht is geplaatst in Sport en Spel. Bookmark de permalink.