Een computer kopen op maat: een goed idee?

In tegenstelling tot naar een grote winkel te gaan, waar er tientallen voorgemaakte computers te koop worden aangeboden, wens ik in dit artikel toch heel kort eens wat dieper in te gaan op de voordelen van een computer kopen op maat. Hierbij zal ik kort beginnen met wat -in mijn ogen- het enige nadeel of punt waarvan je kan denken dat je liever een voorgemaakte computer wenst, dit is namelijk de levertijd. Voor een computer volledig op maat en naar uw eigen wens, dien je toch vlug te rekenen op een werkweek alvorens de gloednieuwe computer geleverd kan worden.

computer op maat

In mijn ogen weegt dit enige nadeel helemaal niet op tegen de voordelen die ik hieronder zeer kort zal beschrijven.

Een eerste hele grote voordeel van een computer kopen op maat, is dat de samensteller perfect weet welke componenten er in zitten, waarbij hij dus perfect kan inspelen op de behoeften van de klant, wat uiteraard ook een heel groot voordeel naar service en garantietermijnen geeft.

Ondertussen proberen sommige grote computermerken onder de verplichte garantietermijn van 2 jaar uit te komen, en zo in principe door bepaalde regels te buigen maar 1 jaar garantie geven. Dit vind ik persoonlijk niet kunnen.

In een computer op maat krijg je op de onderdelen minimum 2 jaar garantie, en in sommige gevallen zelfs langer dan 2 jaar.

Ook heeft een computer op maat het hele grote voordeel dat je niet te veel betaalt aan iets wat je in principe niet nodig hebt, waardoor je meer budget kan steken in de zaken die voor u zelf wel belangrijk zijn.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet met de tags , . Bookmark de permalink.