Energie overstap in 3 stappen

Een energie overstap is nog nooit zo makkelijk geweest. Klant worden bij een nieuwe energieleverancier kan binnen enkele minuten geregeld worden. Met de komst van internet is het vergelijken van de energieaanbieders een fluitje van een cent geworden. Om een goede vergelijking te kunnen maken is het belangrijk om na te gaan welke tarieven er momenteel in rekening worden gebracht. Heeft u een dubbele meter, controleer dan zowel het dal- als piektarief. Wist u dat de meeste mensen die overstappen daardoor tientallen euro’s per jaar besparen? In sommige, extreme gevallen, loopt de besparing op tot honderden euro’s.

Vergelijken met de vergelijker

Stap 2 is het uitvoeren van de vergelijking. Dit kan door middel van onze vergelijker op EnergieOverstap.nl. Vul de gevraagde gegevens in en binnen een aantal ogenblikken krijgt u een overzicht van de mogelijkheden op uw adres. Liggen de getoonde bedragen lager dan het huidige bedrag dat u voldoet? In dat geval kunt u geld gaan besparen!

Overstap regelen

Heeft u een goedkope energieaanbieder gevonden en bent u bereid om over te stappen? In dat geval is het een kwestie van het online aanvraagformulier invullen op EnergieOverstap.nl. Dit kan volledig via internet, zonder tussenkomst van een tussenpersoon. Ook hoeft u geen brieven op te sturen of andere contracten te tekenen. Wilt u dat de nieuwe aanbieder de oude opzegt? Ook daar kan voor gekozen worden! U hoeft zelf dus heel weinig te doen bij een overstap.

Jaarlijks vergelijken

Wij adviseren u om de verschillende energieaanbieders jaarlijks met elkaar te vergelijken. Er komen elk jaar wel weer een aantal nieuwe aanbieders bij. De kans is dan ook groot dat er een goedkoper alternatief beschikbaar komt. Waarom geld laten liggen als het voor het oprapen ligt? Het enige dat u moet doen is overstappen. Zoals u net heeft kunnen lezen kost dat maximaal 5 minuten van u tijd. Een tijdrovende klus is het dus absoluut niet. Daarnaast hoeft u ook niet bang te zijn voor een verstoring van de energie- of gaslevering. Dit blijft netjes doorlopen, ook op het moment dat de overschakeling van provider A naar B plaatsvindt.

Dit bericht is geplaatst in Financien, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.