Facebook komt met dislike-knop

Mark Zuckerberg heeft deze week bekend gemaakt dat er binnenkort een Dislike-knop zal verschijnen. Deze knop, ook wel de Vind ik niet leuk knop genoemd, zal op eenzelfde manier werken als de Like-knop. Je hebt nu de mogelijkheid berichten te liken of er niets mee te doen. Dit was voor veel mensen niet genoeg daar er genoeg vraag was om een negatieve statement te kunnen maken. Door iets te disliken geef je aan dat je het er niet mee eens bent.

Waar je eerst dus niets anders kon doen dan het bericht te negeren wanneer je er het niet mee eens was krijg je nu de mogelijkheid je ongenoegen te uitten. Hoe sit zal gaan uitpakken als het eenmaal geïmplementeerd is is nog maar de vraag. Wel zal het een behoorlijke invloed hebben op hoe posts worden gelezen.

Met het systeem zoals het nu is zijn er enorm veel populaire berichten met honderden, zo niet duizenden, likes. Deze berichten zijn niet altijd even genuanceerd. De hoeveelheid positieve reacties (likes) schets slechts een halve waarheid omdat er geen tegengeluid mogelijk is. Met een dislike knop zou je dit probleem kunnen verhelpen.

Of Facebook het liken en disliken op elkaar zal afstemmen en daarmee een bericht een totaal-score zal geven is niet bekend. Het kan ook zijn dat ze deze likes en dislikes apart van elkaar houden zodat je een overzicht hebt. We zullen het in ieder geval binnenkort gaan meemaken. Deze precieze datum is niet bekend, maar verwacht wordt wel dat het zeker dit jaar nog van start zal gaan. De precieze Nederlandse naam zal dan ook bekend worden. Zal alles overgaan op Engels en gaan we liken en disliken of houden we het Nederlands en gaan we voor Vind ik leuk en Vind ik niet leuk? We gaan het zien.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet. Bookmark de permalink.