Het inzetten van een masterfranchise

Bedrijven hebben uiteraard als doel om zo groot mogelijk te worden. Voor sommige ondernemers wordt dit doel bereikt, en voor andere helaas niet. Om zo’n doel te kunnen behalen is er maximale inzet nodig van de ondernemer. Ook bij franchise is het mogelijk om steeds te blijven uitbreiden.

Franchise uitbreiden
Een franchise formule kan zich uitbreiden. Dit houdt in dat de franchisegever toestemming geeft aan ondernemers om gebruik te maken van zijn of haar handelsnaam. Door deze toestemming te geven kan de desbetreffende handelsnaam zich uitbreiden door heel Nederland. Tevens is het niet alleen mogelijk om een franchise formule uit te breiden in Nederland, maar ook in het buitenland.

Uitbreiden in het buitenland
Om een franchise formule uit te breiden in het buitenland is het van belang om een master franchise aan te stellen. Deze rol houdt in dat er nieuwe franchisenemers moeten worden gezocht in een ander land of regio. De taak van deze functie is om de markt te overtuigen van een bepaalde franchise formule. Om deze taak wat eenvoudiger te maken wordt er veel ondersteuning gegeven door de franchise formule. Je kunt daarbij denken aan op maat gemaakte profielen van potentiële franchisenemers.

Het succes van een franchise
Er zijn veel franchise formules te vinden. Een aantal daar van zijn in het buitenland begonnen, en zijn inmiddels uitgegroeid tot vele andere landen. Een goed voorbeeld van zo’n franchise formule is de McDonald’s. Deze onderneming werd opgericht in de Verenigde Staten. Tegenwoordig is er echter bijna in ieder land wel een McDonald’s te vinden.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.