Houtconstructie

Een houtconstructie hoort extreem stevig te zijn om een bijgebouw in uw tuin te kunnen dragen. De verschillende houtverbindingen maken een houtconstructie extreem sterk. Afhankelijk van de draagkracht die de houtconstructie heeft kan er een bepaald gewicht op de houtskelet gebouwd worden. Hierbij kunt u denken aan zwaardere dakpannen of een zolderverdieping. Dan dient de kapconstructie wel dermate sterk te zijn dat er ook dakpannen op het dak gelegd kunnen worden. Er zijn hier verschillende oplossingen voor en hier vertellen wij graag meer over.

Houtconstructie

Op het internet vinden wij een aantal voorbeelden voor houtconstructie. Ieder bedrijf heeft weer zijn eigen specialisatie zoals een eiken houtconstructie, of houtconstructies van gelamineerd hout. Dit houdt in dat het hout een extra beschermlaag heeft en hierdoor erg duurzaam is in gebruik. Het wordt steeds meer gebruikt voor de houtskeletbouw.

Eiken houtconstructie

Daarnaast wordt er veelal gebruik gemaakt van eiken hout. Eiken hout wordt al eeuwenlang gebruikt voor het bouwen van houtconstructies. Dit omdat het één van de meest krachtige houtsoorten is die er bestaan. Een eiken constructie kan heel modern lijken, dat ligt eraan hoe het is afgewerkt, maar heeft ook vaak een rustieke uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een eiken overkapping, die zijn bestand tegen alle weersomstandigheden. Een eiken houtconstructie is veel sterker dan de goedkopere houtsoorten zoals populierenhout. Dat kan beter niet gebruikt worden voor de houtconstructie.

Meer informatie over houtconstructies?

Wilt u meer informatie over houtconstructie en houtskeletbouw? Bekijk een aantal websites op internet om inspiratie op te doen over houtbouw. Ieder bedrijf heeft weer zijn of haar eigen specialisatie. Daarom raden wij aan om een bedrijf te kiezen dat aansluit bij uw wensen.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.