Ontwikkelingen in zonne-energie  

Het wordt steeds belangrijker om na te denken hoe we met onze energie omgaan, onze energy systems. We kunnen niet door blijven gaan met wat we nu doen en we moeten dus op zoek naar andere alternatieve manieren om energie op te wekken. Een goede manier daarvoor is het opwekken van energie door middel van zonlicht. Dit is een duurzame manier om energie op te wekken. Veel wetenschappers zijn druk bezig met het verbeteren van de manieren om duurzaam energie op te wekken en daarom gaan de ontwikkelingen in zonne-energie erg snel.

Als je over straat loopt zie je steeds meer huizen met zonnepanelen op de daken. Maar dat is niet het enige. Er worden ook steeds meer zonneparken aangelegd. Dit zijn parken van soms wel 85 voetbalvelden groot, waar ongeveer 140.000 zonnepanelen kunnen staan. Dit maakt meteen een heel groot verschil, omdat het zo groot is. En dat is dan alleen nog maar in Nederland. Er zijn namelijk veel andere landen die nog meer ruimte hebben om grote zonneparken te bouwen. Een voorbeeld daarvan is Saoedi-Arabië. Daar worden enorme parken aangelegd.

Waarom zou je alleen daken gebruiken als je ook andere ondergronden kan gebruiken? Op dit moment wordt in Nederland geëxperimenteerd met ‘solaroad’. Dit is een technologie die het zonlicht dat op een weg schijnt, om kan zetten in energie. Zo is de weg dus één groot zonnepaneel. Heel handig, aangezien we honderden kilometers aan wegen hebben liggen in Nederland. Dit maakt de opbrengst zonnepanelen een stuk hoger.

Er wordt op dit moment ook gesproken over zonnepanelen in de ruimte. In de ruimte kun je namelijk een zo goed mogelijke ligging zoeken, waardoor het efficiënter werkt. Ook zijn er veel meer zonuren in de ruimte omdat de wolken daar niet voor de zon kunnen staan. Zo wekken ze 24 uur per dag energie op, een groot verschil met de zonnepanelen die we op onze daken hebben liggen.

Dit bericht is geplaatst in Financien, Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.