Scheiden of blijven?

Scheiden of blijven? Onze levens zitten vol met allerlei keuzes; sommige makkelijk, sommige lastig. In deze laatste categorie valt soms scheiden of blijven ook. En in het geval dat dit een dilemma is lijkt het soms onmogelijk om echt een keuze te maken. Belangrijk is dan om de opties naast elkaar te leggen en daarbij voor- en nadelen te bedenken. Bent u momenteel ook aan het twijfelen? Hopelijk kan dit artikel u een beetje helpen met het maken van deze keuzes door een paar redenen om te scheiden, of te blijven, te laten zien. En in het geval u ervoor kiest te scheiden kunt u via dit artikel ook in contact komen met iemand die u tijdens uw scheiding kan helpen. Lees dus vooral verder!

Samen blijven

Als u denkt beter samen te kunnen blijven komt dat vaak door één of meerderen van de volgende factoren. U bent bijvoorbeeld vanwege geloofsovertuigingen tegen een scheiding, of u wilt uw kinderen het nog niet aan doen omdat ze nog erg kwetsbaar zijn en nog beter met beide ouders kunnen blijven. Maar ook de financiële situatie en de hoop dat er nog hoop voor her huwelijk is kunnen bijdragen aan deze keuze. Blijven is alleen niet altijd een gezonde situatie, ook niet voor de kinderen, dus let daar goed op. Uw eigen geluk beleving kan er  ook nog op achteruit gaan.

Toch kiezen voor scheiden

Als u toch kiest om te scheiden moet u goed voorbereid zijn op wat er allemaal komen gaat. Anders kunt u overrompeld raken door alle formaliteiten, regelingen en wellicht spanningen waar u mee te maken krijgt.  Als u hier voor vreest kunt u misschien wel de hulp van een mediator inhuren, deze kan u helpen met alles wat er met scheidingen te maken heeft. Via de link in dit artikel kunt u meer te weten krijgen over zo’n mediator en wanneer nodig deze inhuren. De keuze scheiden of blijven maken is nooit makkelijk, maar u moet erop vertrouwen dat u de juiste maakt. Als u gaat scheiden is een mediator altijd een goede keuze!

scheiden of blijven

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Relatie en Familie. Bookmark de permalink.