Waar op letten als je een advocaat in de arm neemt?

Voor diverse juridische zaken kun je een advocaat inschakelen. Veel mensen zijn zich er van bewust dat een advocaat niet goedkoop is. Een advocaat kan aanzienlijk wat geld vragen en dit is een belangrijke factor om rekening mee te houden als je een advocaat gaat inschakelen. Dat is niet de enige factor waar je op dient te letten, want je moet ook de juiste advocaat kiezen. Kies een advocaat die bekwaam is en die jouw zaak er niet even bij doet. Dit laatste lijkt een vanzelfsprekendheid, maar het komt desondanks nog regelmatig voor dat mensen per ongeluk een verkeerde advocaat kiezen.

De kosten van een advocaat

Als het om een advocaat gaat, gaat het, als je een advocaat wilt inschakelen, als snel over de kosten. Niet onlogisch, omdat het nogal uitmaakt welke advocaat je kiest. De ene advocaat hanteert een uurtarief van 70 euro, terwijl een andere advocaat richting de 500 euro per uur gaat. Een gemiddelde advocaat verdient overigens geen 70 euro per uur, want een advocaat heeft niet altijd werk en moet bijvoorbeeld ook pro deo opdrachten aannemen. Dit zijn dus opdrachten die een advocaat kosteloos moet gaan doen. Dit kan bijvoorbeeld een zaak zijn binnen het strafrecht. Een advocaat verdedigt dan een verdachte, die niet de financiƫle middelen heeft om een advocaat in de arm te nemen.

Vooraf kan een advocaat ook duidelijk maken hoeveel uur een zaak kan duren. De meeste advocaten zijn goed vertrouwen en je kunt er dan vanuit gaan dat een advocaat dan zoveel uur bezig is met een zaak, maar vertrouw een advocaat niet altijd op zijn blauwe ogen. Sommige advocaten zijn iets te optimistisch. Je kunt een zaak immers ook verliezen en in beroep gaan kost dan geld. Denk maar aan een vechtscheiding, waarbij de kosten door diverse rechtszaken hoog kunnen oplopen. Let hier dus goed op als

Vakgebied

Kies altijd een advocaat die gespecialiseerd is in het betreffende vakgebied. Kies voor een echtscheiding bijvoorbeeld voor een echtscheidingsadvocaat en niet voor een advocaat die beperkt is qua kennis als het gaat om het echtscheidingsrecht. Dat geldt natuurlijk ook voor alle andere vakgebieden en daar dien je goed rekening mee te houden, want een advocaat met beperkte kennis kan jou veel geld kosten. Een advocaat zal waarschijnlijk zeggen: deze zaak kan ik wel voor jou winnen, maar je zult maar te maken krijgen met een advocaat zonder de benodigde kennis.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.