Wat ga jij doen tijdens de wintermaanden?

December ziet er altijd zo somber uit. Het lijkt bijna altijd bewolkt en dat creert niet echt een vrolijke sfeer. Sneeuw lijkt ook al nooit meer te vallen in Nederland, dus wat blijft er nog over van de maand December? Precies, de feestdagen. Je hebt misschien wat meer vitamine D nodig, omdat de zon zo weinig schijnt, maar je kunt wel weer lekker uitkijken naar de feestdagen. Dan komt weer de fijne feest sfeer tevoorschijn samen met al haar versieringen. Daar krijg je gelijk een beter humeur van.

 

Maar dat betekent niet dat je tijdens de wintermaanden thuis moet blijven en je hoeft ook niet altijd te gaan wintersporten tijdens de wintermaanden. Sommige zijn dol op de wintermaanden en de kou en de sneeuw die nooit komt. Maar andere gaan toch liever naar de zon als dat mogelijk was. Gelukkig hebben ook veel mensen, vooral de kindertjes, rond de kerst veel tijd vrij van school en werk. Het ideale moment om kerst in de zon te vieren.

 

In Nederland kun je een temperatuur van hoogstens tien graden verwachten in december, op de Spaanse eilanden daarentegen ligt de temperatuur nog heerlijk rond de 25 graden. Als je echt wilt genieten van alleen strand en zon tijdens de wintermaanden dan zijn de Spaanse eilanden een geweldige keuze. En het is ook niet te ver weg.

 

Een vakantie Spanje hoeft zich natuurlijk niet alleen te beperken tot de Spaanse eilanden. In het zuiden van Spanje is het namelijk ook nog steeds rond de 20 graden in december. Het is helaas wel wat minder warm dan op de Spaanse Eilanden, maar er is veel meer te doen en te zien wat niet zo het geval is op de Spaanse eilanden. Voor de persoon die niet graag heel de dag alleen maar op het strand ligt is het daarom de perfecte temperatuur in december om heel zuid Spanje te ontdekken.

Dit bericht is geplaatst in Reizen en Vakantie. Bookmark de permalink.