Wat is een sloopauto waard?

Voor een autodemontage bedrijf zijn afgeschreven auto’s zeer welkom. Bij de autosloop zullen deze auto’s namelijk worden gestript op een vakkundige manier en alle onderdelen die bruikbaar worden geacht worden verzameld, waar ze vervolgens naar het magazijn worden gebracht. Bij een gemiddelde autosloop vind je zo snel diverse onderdelen. Deze onderdelen worden uit auto’s gehaald zodat ze goedkoop kunnen worden aangeboden en zo kan de sloperij ook nog wat geld verdienen.
Wat de waarde van jou sloopauto is, is moeilijk om aan te geven. Je zult naar de sloop moeten gaan om hier achter te komen. Door onder meer slijtage van bepaalde onderdelen kan het zijn dat je auto naar de sloop moet. Daar kun je vaak niet om heen en dat is vaak een gegeven die onomkeerbaar, maar wanneer het eenmaal zo ver is, is het wel slim om diverse sloperijen met elkaar te vergelijken.
De prijs is afhankelijk van de huidige staat van je auto. Als je auto er vrij ernstig aan toe is, dan is de sloperij een goede optie maar in dat geval moet je niet verwachten dat je vele honderden euro’s gaat overhouden aan je sloopauto. Autosloperijen geven vaak een bescheiden vergoeding. Dan kun je denken aan een paar honderd euro. Er zijn wel uitzonderingen en dan heb je het al snel over vele honderden euro’s tot een kleine duizend euro. Maar dan is het vaak een schadeauto. Deze zijn nog relatief nieuw en kunnen veel meer geld opleveren. Hoe minder erg de schade is, hoe hoger het uiteindelijke bedrag is.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.