6% BTW regeling duurt langer

Afgelopen week hebben de regering en de oppositie een akkoord bereikt over de begroting van volgend jaar. Voor veel mensen een opluchting, want het was zeer de vraag of het kabinet er wel uit zou komen. Eén van de afspraken is dat de btw-verlaging die in maart dit jaar is ingevoerd nog langer van kracht blijft. Goed nieuws voor de bouwsector en de consument!

Btw verlaging voor bouwsector

Vanaf 1 maart 2013 heeft de overheid een btw-verlaging ingevoerd om de bouwsector weer wat aan te trekken. De verlaging zou een jaar duren, maar in het akkoord van afgelopen week staat dat de regeling langer gaat duren. De btw voor een verbouwing of renovatie gaat hiermee van 21% naar 6%. De verlaging geldt alleen voor het werkloon, dus niet voor het materiaal. Dit kan veel geld schelen voor de consument, want bij grote verbouwingen komen vaak veel werkuren kijken.

Voorbeeldcase

De btw regeling geldt alleen voor verbouwingen in bestaande woningen, zoals het plaatsen van dubbel glas. De uren die het glaszettersbedrijf maakt zijn dan voor de consument goedkoper. Stel dat het uurloon €50,- exclusief btw bedraagt, dan betaalde de consument voor de btw-verlaging €60,50. Nu betaalt de consument slecht €53,- per uur. Bij grote klussen tikt dit verschil wel aan. Bent u van plan een verbouwing of renovatie uit te laten voeren? Dan is dit het goede moment.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , , . Bookmark de permalink.