Snoep verstandig eet een…

Zat van speltbrood, groenteshakes en quinoa-salades? Maar je wilt ook niet toegeven aan het snackduiveltje op je schouder? Neem dan één van de volgende zes hapjes en drankjes (met mate uiteraard).

Een stukje pure chocolade

In pure chocolade zit minder suiker en minder vet dan in melkchocolade. Pure chocolade bevat meer cacao. In cacao zitten anti-oxidanten en flavonolen. Deze stoffen zijn goed voor je bloeddruk en je hart en ze beschermen misschien zelfs tegen kanker. Ook zouden ze goed zijn voor je geheugen.

Een glas rode wijn

Rode wijn is goed voor je cholesterol. Daarnaast lijkt het bestanddeel resveratrol een gunstig effect te hebben op de bloeddruk, bloedsuikerspiegel en lever bij obese mannen.

Een light drankje

Je kunt het beste water drinken. Maar als je jezelf eens wil trakteren, neem dan een light drankje. Dat is volgens dokters nog altijd veel beter dan gewone frisdrank. De bergen suiker in gewone frisdrank zijn slecht voor de lijn en verhogen de kans op suikerziekte.

Een handje noten

Noten bevatten veel calorieën, maar bestaan wel vooral uit goede vetten. Bovendien krijg je er snel een vol gevoel van. Walnoten en amandelen zijn het best, maar pinda’s zijn bijna even goed.

Zelfgemaakte pizza

Als je een pizza zelf maakt, kan hij best gezond zijn. Gebruik dan het liefst volkoren deeg en light kaas. Gooi er ook flink wat groenten over heen en doe het rustig aan met de salami.

Een kopje koffie

Koffie is zo slecht nog niet. Het reduceert de kans op alzheimer, parkinson en dementie. Het lijkt ook een gunstige invloed te hebben op je bloedsuikerspiegel. Neem dan wel gewone koffie en geen driedubbele cappuccino met slagroom.

Slimpie producten

Slimpie is de expert op het gebied van suikervrije producten. Hier kun je dus lekker van genieten zonder dat je je al te veel zorgen hoeft te maken over de calorieën. Meer weten over Slimpie?. Op zoek naar aanbiedingen van Slimpie?

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij met de tags , , . Bookmark de permalink.