APK zwendel in de auto verkoop industrie

En daar zit nu net het gevaar van al die veiligheid systemen in moderne auto’s, het komt vaak voor dat consumenten een nieuwe auto kopen met een fonkelnieuwe APK en aannemen dat alle systemen naar behoren werken,want de APK is natuurlijk garantie voor een goede veilige auto, althans daar gaan consumenten vanuit.

Helaas blijkt dit niet in alle gevallen helemaal waar te zijn, vooral op de occasion auto markt heeft een nieuwe APK invloed op de auto dagwaarde, deze zal in waarde stijgen met een nieuwe APK. Met een verlopen APK zal er doorgaans wat van de vraagprijs afgesnoept worden, erg logisch eigenlijk, immers kan een keuring aanzienlijke extra kosten met zich meebrengen. Waarbij veel auto inkopers dan ook liever even verder rondkijken of het beoogde model met APK ergens anders te koop staat, zodat men er zeker van is geen extra kosten te hoeven maken tot de volgende APK periode zich weer aandiend. Echter gezien de auto dagwaarde vermindering van een niet APK gekeurde auto zullen sommige verkopers er alles aandoen betreffende slagschip te voorzien van een geldig APK, alvorens de auto aan te bieden. Dit kan soms leiden tot ergernis bij de toekomstige eigenaar alsmede gevaarlijke situaties bij onwetende bestuurders die teveel op de techniek en het APK uitprintje vertrouwen. Denk hierbij aan simpelweg een vervalst APK papiertje, wat steeds meer voorkomt.

APK zwendel, auto verkopers spelen met uw leven.

Ook een vaak voorkomende truc is de bandenwissel, voordat de potentiele auto inkoper van uw toekomstige benzineslurper naar het APK station gaat, schroeft meneer er even een goed setje banden onder die natuurlijk feilloos door de keuring komt, nadat het APK verhaal tot een goed einde gebracht is zal meneer list en bedrog het vers gekeurde voertuig weer in oude staat brengen door de oude banden weer te hermonteren en vervolgens de auto aan te bieden met nieuwe APK en voor de volle prijs maar nu met versleten banden, want ja er zit nu toch een nieuwe APK op denken veel mensen,wat kan er mis mee zijn. Uiteraard niet netjes maar het gebeurd dagelijks. Maar wat als de auto kort geleden APK gekeurd is, en er in die tijd een ernstige storing in het aanwezige Anti Blokkeer Systeem optreedt, zal de eigenaar dit nieuwe euvel wel correct moeten verhelpen, zelfs melden tijdens een proefrit. Als het waarschuwingslampje op het dashbord ook gewoon verwijderd kan worden, zodat de bestuurder geen signaal krijgt dat het ABS remsysteem niet naar behoren zal werken bij een noodstop, wordt deze ook gewoon verwijdert door de eigenaar om de auto verkoop door te laten gaan. Automobilisten maken in de regel alleen een noodstop als er nood voor is, en tijdens de noodstop erachterkomen dat het ABS niet doet wat ervan verwacht wordt is niet echt bevorderlijk voor de gezondheid van het straatmeubelair en andere weggebruikers. Toch wordt daar misbruik van gemaakt door particuliere auto verkopers.

Neem uw veiligheid in eigen handen

Nieuwe auto’s worden steeds meer uitgerust met allerhande veiligheidsystemen die steeds meer techniek gebruiken en ingewikkelder worden, waarbij consumenten vaak van toeter noch blazen weten wat betreffende systemen nu precies allemaal toevoegen aan de algemene veiligheid tijdens het rijden. Afgezien de verkooppraatjes van de auto verkoop medewerker, wat heeft de bestuurder aan al die techniek als uit onderzoek blijkt dat het in vele gevallen de oorzaak de bestuurder zelf is, die vergeet na al die jaren alsnog een gordel te dragen, of met zijn Anti Slip Regeling uitgeruste vierwiel aangedreven terreinwagen nu veilig met honderdtwintig kilometer per uur koning waant op een besneeuwde snelweg? Levensgevaarlijk als ondanks al die systemen het alsnog een glij partij wordt op de weg, want hoe kan de nieuwe auto eigenaar het nou weten dat de banden niet de APK vereiste 1.6mm profieldiepte heeft die APK wel in orde waren?

Voorkom ongelukken door een auto te kopen van een betrouwabre auto verkoop bedrijf

Mensen komen meestal in aanraking met oneerlijke auto verkopers op populaire, gratis auto verkoop sites zoals marktplaats of speurders. U kunt namelijk niet controleren of de auto verkoper wel eerlijk ter werk gaat, en of deze geen misbruik van u wil maken. U kunt het beste een nieuwe auto kopen via de veilige, betrouwbare auto kopen site 1DayCar.com. In samenwerking met honderden erkende dealers wordt kwaliteit en deskundigheid gegarandeerd, de auto’s worden geleverd met fabrieksgarantie en er is verder nergens aan gesleuteld. Bovendien zijn er dagelijks nieuwe aanbiedingen te vinden op de nieuwste auto’s op de nieuwe auto kopen site 1DayCar.com.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.