Aspartaam wederom positief uit onderzoek

Aspartaam wederom positief uit onderzoek

Er heerst al jaren een misverstand over Aspartaam. Er gaan de wildste verhalen rond over de bijeffecten en desastreuze effecten op de gezondheid. Maar uit geen enkel onderzoek is dat gebleken. Sterker nog, alle officiële instantie in Nederland verklaren dat Aspartaam volstrekt onschadelijk is en zelf een goed product voor iedereen die bewust wil leven.

Dagelijkse hoeveelheid

Onlangs kwam ook het Europese Voedselagentschap EFSA tot de conclusie dat Aspartaam een prima product is. De deskundigen sluiten uit dat het schade toebrengt aan genen of dat het kanker veroorzaakt. Er is simpelweg geen gezondheidsrisico. Integendeel, het is veel gezonder dan suiker. Wel hebben ze een advies gegeven over de maximale dagelijkse hoeveelheid. Maar geen normaal mens komt in de buurt van deze hoeveelheid. Een man van 75 kilo overschrijdt de dagelijkse hoeveelheid pas als hij meer dan 16 blikjes light frisdrank drinkt op een dag. Iemand van 60kg mag volgens de norm 2400 mg aspartaam per dag hebben. Als je nagaat dat een liter Cola Light maar 240 mg aspartaam bevat, dan mag iemand van 65 kilo dus 10 liter op een dag drinken.

Fabeltjes over zoetstoffen

Op internet staan diverse berichten over mogelijke schadelijke effecten van aspartaam. Ook circuleren er theorieën over mogelijke samenzweringen tussen aspartaamfabrikanten en voedselveiligheidsinstanties. De nieuwe studie is volgens de EFSA een van de meest uitgebreide risicobeoordelingen van de zoetstof die ooit is ondernomen.

Suikervrij is gezonder

Het wordt tijd dat we weer in wetenschap gaan geloven en niet meer in volkspraatjes. Aspartaam is een fantastische vervanger van suiker. Veel fabrikanten maken daarom ook gebruik van deze zoetstof. Neem bijvoorbeeld Slimpie. Zij strijden al jaren tegen obesitas onder kinderen door verstandig met zoetstoffen te werken. Slimpie is marktleider op het gebied van gezonde zoetigheden. Zo heeft Slimpie ijsjes, snoep, limonade en meer suikervrije varianten. Voor iedereen die de gezondheid van zijn kind belangrijk vindt is de overstap van suiker naar zoetstof dan ook de enige juiste keuze geworden.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Huis, Tuin en Keuken met de tags , , , . Bookmark de permalink.