Auto onderdelen recyclen

Wanneer een auto ernstig beschadigd is geraakt tijdens een ongeluk dan hoeft dat niet meteen te betekenen dat jouw auto niets meer waard is. Er kunnen na een ongeluk namelijk nog heel veel onderdelen van de auto intact zijn en die zou je dus gewoon opnieuw kunnen gebruiken. In de meeste gevallen kan er bijna 90% van de auto nog een keer gebruikt worden na de gevolgen van een ongeluk. De auto kan dan niet meer aan de veiligheidseisen die tijden de APK keuring gesteld worden voldoen maar de onderdelen die in de auto zitten dus wel.

Ook de vele autosloperijen in Nederland verdienen veel geld door onderdelen uit auto’s te recyclen. Zij kopen dan weliswaar de auto’s op van particulieren maar met de verkoop van de onderdelen halen zij veel meer geld op dan dat zij betalen voor de auto’s. Bij de spullen die uit een auto gerecycled kunnen worden hoef je niet alleen maar te denken aan de motorische onderdelen. Ook de stoelen, ruitenwissers, remschijven en nog zeer veel andere onderdelen kunnen uit een auto hergebruikt worden als ze natuurlijk nog intact zijn.

Je kunt ook zelf de auto uit elkaar gaan slopen en de onderdelen die in deze auto zitten te koop aan bieden bij garages of via het internet. Zo kun je het meeste geld aan jouw kapotte auto verdienen, maar je hebt er wel de nodige kennis en materialen voor nodig. Als je dat niet kan dan ben je eigenlijk wel verplicht om een sloperij te benaderen voor het slopen van jouw auto.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.