Belangrijke aandachtspunten babykamer schilderen

Is er een baby op komst, dan moeten er allerlei voorbereidingen worden getroffen. Daaronder valt ook het schilderen van de babykamer. We zullen hier ingaan op een aantal belangrijke aandachtspunten voor het schilderen van de babykamer, zoals kindveilige verf en geschikte kleuren.

Kindveilige verf

Er zijn heel veel soorten verf op de markt, maar welke verf kunt u nu het beste gebruiken om de babykamer mee te schilderen? In verf kunnen stoffen zitten die schadelijk zijn voor zwangere vrouwen en de baby. Gebruik bijvoorbeeld geen alkydverf, want dit soort verf bevat te veel schadelijke oplosmiddelen. Er bestaan diverse verfmerken die kindveilige verf in hun assortiment hebben. Deze verf voldoet aan een bepaalde norm die gesteld is door het Nederlands Normalisatie-instituut en die garandeert dat de verf kindveilig is. Voor kindveilige verf moet u naar verf zoeken met de zogenaamde NEN-EN 71-3:1996 norm. Uw lokale erkende schilder kan u meer informatie geven over goede verfmerken die voorzien zijn van deze norm.

Welke kleur kiezen?

Voor de babykamer bestaan er veel meer leuke kleuren dan alleen maar roze of blauw. Interessant om te weten is dat er veel onderzoek gedaan is naar de uitwerking van kleuren op het gemoed van mensen. We raden u op de eerste plaats aan om voor de babykamer te kiezen voor een rustige, lichte kleur. Deze kleuren hebben namelijk een kalmerende en ontspannende werking. Vooral lichte kleuren blauw en groen zijn erg geschikt voor een babykamer. Het is ook altijd een goed idee om te kiezen voor neutrale kleuren als wit, beige, ivoor of crème. Deze kleuren zijn leuk te combineren met kleurrijkere accessoires en meubels.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , . Bookmark de permalink.