Beleggen in agrarisch landbouwgrond

Wie denkt aan beleggen, denkt vaak aan grote risico’s en onzekerheden zoals deze momenteel op de beurs aanwezig zijn. Toch zijn er ook andere manieren om te beleggen die een grotere zekerheid geven. Het beleggen in landbouwgrond is daar een goed voorbeeld van. Expert in grondbeleggingen Dermot Pieters kan u daarbij goed adviseren.

Waarom in grond beleggen?

Experts, zoals Dermot Pieters, zien grondbeleggingen als een keuze voor zekerheid voor de toekomst. Het is algemeen bekend dat de wereldvraag naar voedsel de komende jaren zal toenemen. De wereldbevolking groeit en mensen leven ook langer. Door de vraag naar voedsel komen er investeringen vrij voor landbouwgrond. Grond waar u al in heeft belegd. Deze grond zal dus automatisch stijgen in waarde en zodoende voor een goede prijs verkocht kunnen worden.

Voor de lange termijn

Een grote denkfout van veel ‘beleggers’ is dat ze snel geld kunnen verdienen. Helaas, zo zit de wereld van grondbeleggingen niet in elkaar. Het kan natuurlijk wel, maar dat zijn toevalstreffers. Over het algemeen zijn grondbeleggingen voor de lange termijn. Een mooie inspiratiebron is deze website over Dermot Pieters. Hierin wordt zijn achtergrond geformuleerd en hoe hij tegen grondbeleggingen aankijkt. Zeker een aanrader om even door te lezen!

Beleggingsvormen

Aan grondbeleggingen kan op verschillende manieren rendement behaald worden. De meest voorkomende manier is dat een grondbelegger zijn grond verhuurt aan een agrariër voor een bepaald maandbedrag. Zo heeft u iedere maand de zekerheid van een maandinkomen

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Financien. Bookmark de permalink.