Bespaar op uw energiekosten met goede vloerisolatie

In Nederland is men zich steeds meer bewust van de grote voordelen van een goede isolatie. Hoe kunt u uw woning het beste isoleren? Het beste combineert u diverse isolatievormen, zoals gevelisolatie, isolatieglas en dakisolatie. Vergeet ook niet om de vloer te isoleren. Onderzoek wees uit dat vloerisolatie een grotere besparing oplevert dan men voorheen dacht. Daarom hier speciale aandacht voor vloerisolatie.

Onderzoek naar besparing bij vloerisolatie

Milieu Centraal had de TU Delft de opdracht gegeven om een technisch onderzoek te doen naar de besparing die vloerisolatie oplevert. Het resultaat was verrassend; de besparing was groter dan men vermoedde. Woningen met vloerisolatie verliezen aanzienlijk minder warmte. Dit betekent dat er minder hard gestookt hoeft te worden. Gemiddeld verbruikt een woning met vloerisolatie 325 m3 minder gas. Uitgedrukt in euro’s betekent dit een besparing van €210 per jaar.

Meer dan alleen financieel voordeel

Dit financieel voordeel van vloerisolatie is uiteraard zeer welkom, maar vloerisolatie biedt nog meer voordelen. Een woning met vloerisolatie stoot gemiddeld ook 580 kilogram minder CO2 uit en dat is gunstig voor het milieu. Verder verhoogt vloerisolatie ook duidelijk het wooncomfort. Uw huis warmt veel gelijkmatiger op, u hebt minder last van tochtstromen in huis en u hebt geen last meer van optrekkend vocht vanuit de kruipruimte.

Vloerisolatie laten leggen

Er bestaan verschillende materialen en methodes voor het aanleggen van vloerisolatie. Het hangt van de soort woning en de soort vloer af welke materialen en methode het meest geschikt zijn voor uw woning. Is er een ruime kruipruimte aanwezig, dan is het aanleggen van vloerisolatie vaak een gemakkelijke klus. Bij kleine kruipruimtes of het ontbreken van een kruipruimte kost het meer moeite. Laat uw vloerisolatie in elk geval altijd aanleggen door een bekwame vloerisolatie specialist, zodat u zeker weet dat het goed gebeurt en u optimaal op uw energiekosten kunt besparen.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , , . Bookmark de permalink.