Betere kwaliteit uitprinten

Gebruikt u een printer voor thuis of op kantoor? Dan zult u merken dat na verloop van tijd de kwaliteit van de documenten die u uit wilt printen achter gaat. Dat komt door meerdere factoren, die eigenlijk allemaal snel te verhelpen zijn.

De losse onderdelen die komen kijken bij het printen kunnen stuk voor stuk zorgen voor betere kwaliteit. Dat begint al bij de printer zelf, die stofvrij moet worden gehouden en zo nu en dan schoongemaakt moet worden. Daarnaast is de staat van de inkt toners van belang, en natuurlijk het papier dat u gebruikt.

Inkt toners vervangen

Welk merk printer u ook gebruikt, er is altijd een betere kwaliteit uit te halen. Dat kan door de onderdelen die de printer gebruikt te verbeteren, zoals bijvoorbeeld onderstaande.

Na verloop van tijd worden deze toners slechter van kwaliteit, omdat de inkt opraakt bijvoorbeeld. Daardoor zullen de kleuren minder overkomen en worden de lijnen minder scherp. Door de inkt toners te vervangen kunt u dit probleem verhelpen.

Ook het papier dat u gebruikt kan een positief effect hebben op de prints die u maakt. Papier is er in alle soorten en maten, en ook verschilt de kwaliteit nogal. Wanneer u gebruik maakt van goedkoop papier kan dit een enorme invloed hebben op de kwaliteit van het printen. Voor foto’s kunt u bijvoorbeeld het beste kiezen voor canvas fotopapier, voor normale documenten is het goed om verschillende soorten papier te testen.

Over Inktotaal

Inkttotaal.nl een vertrouwd adres met een ruim assortiment aan inkt, toners en papier voor uw printer – alles bij elkaar en gemakkelijk te bestellen in de webwinkel.
Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet. Bookmark de permalink.