Dakdekker in Enschede nodig

Met een schoolgebouw, de «Peschu» heeft op dakdekker Enschede dit moment niet veel gemeen: containers, afvalcontainers, Bouwmachines en gereedschap staan rond op het hele gebied, en de gedeeltelijk open venster gratis peek in de uitgeholde-out interieur van het gebouw. In plaats van de kinderen hebben genomen een aantal ambachtslui het terrein in hardware, druk in en rond het schoolgebouw voor.

Van de steen aan het beton Christian Messerli is niet onder de indruk van de drukte op de bouwplaats. De Thuner Steinhauer toont tijdens een inspectie op de verschillende stenen de gevel: «Werd gebouwd rond 1909, in een tijd van ingrijpende veranderingen, die ook beïnvloed de architectuur», verklaart de specialist die werd toevertrouwd door de stad met alle stenen op het Pestalozzi schoolgebouw. “Het was de tijd waarin werd geconverteerd van natuurlijke naar kunstmatige steen. U zien dat heel mooi op deze gevel, waarin beide materialen waren gebruikt.»

Drie natuurlijke stenen zijn in totaal, die vandaag de meer blootgesteld base van het schoolgebouw versieren: aan de onderkant, een grijs kalksteen uit de steengroeven van St-Triphon, in een beige Jurassic kalk, zoals goed op het gebied van de ingang portalen en een fijnmazig kalksteen Pierre Hauterive aangeroepen vanuit Neuchâtel Bay. Het bovenste deel van de gevel tot slot bestaat uit kunstmatig steen en is uitgerust met zeer zeldzaam trickle gips.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.