De voordelen van zonnepanelen

De energie prijzen voor energie zijn door de regressie echt de lucht in gekatapulteerd. Stookolie, benzine, gas,… en ga zo maar door zijn echt duur geworden. Daarom zoeken steeds meer en mensen naar een alternatief voor deze dure energievormen. Er wordt dus massaal overstapt naar groene energie als zonne energie en zonnepanelen.

Goedkoper in aankoop

De overheid helpt hierin wel een handje. Omdat de aankoop van zonnepanelen nogal kostelijk is geeft de overheid vele subsidies. Dankzij die subsidies weegt de aankoopprijs minder zwaar, bovendien heb je de zonnepanelen investering al terug verdient binnen een paar jaar.
De rede waarom de overheid de zonnepanelen zo steunt komt doordat de panelen niet CO2 vervuilend werken. Wanneer er dus steeds meer mensen overstappen naar deze vorm van energie zal de CO2 uitstoot verminderen en ze onze aarde een leefbare plaats blijven, ook voor onze kinderen en volgende generaties.

De prijs van zonnepanelen is in de loop van de jaren wel al een heel stuk gedaald. Op die manier wordt het haast voor iedereen toegankelijk. In de laatste drie jaar is de prijs weliswaar met 18% gedaald waardoor de prijs is teruggeschroefd naar 6200 euro per KWp (Kilowatt piek).
Samen met de daling van de aankoopprijs is het vermogen van de panelen gestegen. Dit wil dus zeggen dat de zonnepanelen nu niet alleen goedkoper zijn maar ook nog eens productiever, ze produceren meer kilowatts dan voorheen.

Besparend

Doordat de zonnepanelen effectiever zijn is het ook makkelijker om de zonnepanelen terug te verdienen door de hogere besparing op de energie factuur. Bovendien krijgt iedereen die zonnepanelen plaatst een vergoeding voor het opwekken van elektriciteit en dit gedurende 20 jaar.
Van de Belgische overheid krijgt u per schuif van 1000 KWh groene stroom een bedrag van 450 Euro.
Eigenlijk staat niets je in de weg om zonnepanelen aan te schaffen, toch vindt je de meeste toepassing van zonnepanelen enkel terug in kleinere vorm zoals in horloges, tuinverlichting en verkeersborden.

Nieuwe technologie

Het nieuwste snufje onder de zonnepanelen is het feit dat je jouw zonnepanelen kan koppelen met software waardoor je data van jouw zonnepanelen kan analyseren. Op die manier kan je als eigenaar je gegevens bekijken en vergelijken wanneer je maar wilt.

Zonnepanelen werken ook zonder zonlicht

Wanneer je denkt dat zonnepanelen niet werken in ons grauw landje, dan zit je wel verkeerd. Zonnepanelen hebben geen stralende zon nodig om elektriciteit op te wekken en kan dus ook energie produceren wanneer het bewolkt is. In de winter produceren de zonnepanelen natuurlijk minder energie want dan zijn de dagen korter.

Kortom: Zonnepanelen zijn goedkoper en effectiever geworden in de loop van de laatste jaren, bovendien krijg je subsidies voor de aankoop en verdienen ze de kostprijs terug binnen een paar jaar. Door middel van zonnepanelen help je het milieu en de toekomstige generaties door de CO2 uitstoot te reduceren. Ten slotte is ook het gebruik van de zonnepanelen vereenvoudigt. Je hoeft niet meer op het dak te klimmen op de gegevens van je panelen te controleren. Dit kan je nu ook gemakkelijk vanuit de computer. En zonnepanelen genereren ook energie zonder direct daglicht.
Zeg nu eerlijk, je snapt toch niet waarom sommige mensen geen zonnepanelen hebben, toch?

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Wetenschap met de tags , . Bookmark de permalink.