De waarde van je auto

Je auto valt niet meer te repareren of je wilt de kosten niet betalen die nodig zijn om hem weer goed te krijgen. Dan ga je naar een autodemontage bedrijf uit de buurt om te kijken wat je er nog voor kunt vangen. Bij het bepalen van het bedrag dat de auto nog waard is wordt er gekeken naar het uiterlijk en de schade die de auto heeft. Als ze er echt weinig mee kunnen zul je al snel niet meer vangen dan pak en beet €300.-.

Maar in elk ander geval moet je niet schromen om te onderhandelen over de prijs, het is de taak van de medewerker van het autosloopbedrijf om er zo min mogelijk voor te geven en jou te overtuigen dat de auto echt niet meer dan dat bedrag waard is. En het is voor je eigen voordeel om er zoveel mogelijk uit te trekken dus hou altijd in je gedachten dat je een weerwoord mag klaar hebben liggen zodat je niet in het praatje van de medewerker trapt.

Want zo’n sloperij die verdiend al gauw geld op dezelfde auto die zo ‘waardeloos’ is. Want letterlijk alles wordt stuk voor stuk doorverkocht, denk maar eens aan de bekleding, kappen en bruikbare onderdelen. En als alles verkocht is wat te gebruiken valt verdienen ze zelfs nog aan het oud ijzer dat als afval overblijft.

Dus wees op je hoede als je de auto naar de sloperij brengt en wees niet te snel tevreden met het bedrag dat je wordt aangeboden.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.