Een autohandelaar; te vertrouwen of niet?

Kun je een autohandelaar vertrouwen bij het kopen van een tweedehands auto of mag je met gegronde reden sceptisch zijn? Autohandelaren kopen tweedehands auto’s in om ze vervolgens met winst te verkopen. Tot zover niets aan de hand, maar vaak gaat dat over de rug van de particulier. Hoe kun je ervoor zorgen dat jij geen slachtoffer wordt van malafide autohandelaren?

AutohandelaarEen autohandelaar kan tweedehands auto’s kopen van bijvoorbeeld autodealers, leasemaatschappijen en particulieren. Zij zijn tenslotte niet merkgebonden. Dat is handig als je je auto wilt verkopen. Autohandelaren zullen dus nooit moeilijk doen over het automerk. Ze kunnen wel moeilijk doen over de vraagprijs.

De confrontatie
Autohandelaren maken graag zo veel mogelijk winst op een auto. Dat betekent dat je als particuliere verkoper genoegen moet nemen met een lagere opbrengst van je tweedehands auto. In plaats van direct toe te geven kun je ook gaan onderhandelen over de prijs. Weet dan wel waar je het over hebt en bereid je voor op de confrontatie. De autohandelaar maakt van een mug een olifant als het op beschadigingen aan de buitenkant aankomt. Natuurlijk met maar één doel voor ogen: meer winst genereren voor hemzelf.

Hulp is welkom
Trap niet in z’n verkooppraatjes. Vooral niet als jij weet dat de schade makkelijk is weg te werken. Twijfel je eraan of je je in zo’n situatie staande houdt? Neem dan iemand mee die kan helpen. Dat is sowieso altijd aan te raden als je je auto verkoopt aan een autohandelaar. Gelukkig zijn er heel wat autohandelaren die verstand van zaken hebben, maar helaas is niet iedereen betrouwbaar.

Wees op je hoede
Wanneer weet je of een autohandelaar te vertrouwen is of niet? Betrouwbare handelaren hebben in bijna alle gevallen een pand en een vaste telefoonlijn tot beschikking. Je moet dus altijd telefonisch een afspraak kunnen maken om met je oude auto langs te komen bij het bedrijfspand. Wordt er van je verwacht dat je een mailtje stuurt? Dan kun je al wat vraagtekens zetten. Krijg je de reactie dat hij alleen ‘s avonds kan en dat hij dan wel naar jou toe komt, dan is het raadzaam bij jezelf na te gaan of dit wel zuivere koffie is.

Veilige online oplossing
Vind je het lastig te bepalen bij welke autohandelaar je niet wordt opgelicht tijdens de verkoop van je auto? Kies dan voor de veiligste oplossing en laat de onderhandeling aan specialisten over. De auto verkoop site ikwilvanmijnautoaf.nl onderhandeld graag voor je met de autohandelaar. Wil je hier gebruik van maken? Dan kun je je kosteloos en snel aanmelden via de website. Het enige wat je zelf hoeft te doen is de gegevens van de auto achter te laten en enkele vragen te beantwoorden.

Dit bericht is geplaatst in Overig met de tags , , . Bookmark de permalink.