Een eigen horecabedrijf starten

Voor veel mensen is het een droom, een eigen onderneming starten in de horecabranche. Een hele mooie doelstelling die met de juiste instelling en doorzettingsvermogen haalbaar is. Maar waar moet je beginnen? In dit artikel gaan we hier verder op in.

Ken je eigen markt

Het is belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden en kansen. Welke type horecaondernemingen zijn al aanwezig in jouw omgeving en zijn deze succesvol of laten ze ergens kansen liggen waar jij een invulling aan kunt geven? Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden om een mooi bedrijf op te richten. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een bestaand restaurant te kopen en daar een vernieuwende formule in aan te brengen. De belangrijkste tips is eigenlijk dat je de markt in kaart moet brengen en een gedegen concurrentieanalyse speelt hierbij een belangrijke rol.

In welke (niche)markt wil je opereren?

Op welke doelgroep wil je jouw horeca onderneming laten richten? Is het de bedoeling dat jongeren, studenten of juist zakenmensen een bezoekje brengen aan jouw onderneming? Als je dit weet dan kun je ook de doelgroep vragen d.m.v. een enquête wat ze veel waarde aan hechten en welke zaken ze juist missen bij de huidige aanbieders. Wanneer je dit weet dan kun je beginnen aan jouw businessplan.

Een goed businessplan

Als startende (horeca)ondernemer is het ontzettend lastig om een lening te krijgen bij een bank. Je moet dus goed op papier zetten wat jouw ideeën zijn en waar jij kansen ziet om omzet te halen. Dit beschrijf je in een goed businessplan. Wanneer je bijvoorbeeld van plan bent een hotel te kopen dan kan dit niet zonder businessplan. Laat je hier dan ook bij adviseren door een horecamakelaar en experts die je kunnen helpen bij het opstellen van een goed businessplan.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk met de tags , . Bookmark de permalink.