Een nieuwe auto kopen: Pas op voor valse APK’s

De APK is ontzettend belangrijk om het verkeer veilig te houden. Mocht er geen APK zijn dan zouden er talloze fatale ongelukken plaatsvinden door ontbrekende onderhoud aan de auto’s. Een APK keuring kost meestal tussen de 30 en 60 euro, dat is opzich niet zo veel als je weet dat je auto voor een heel jaar is goedgekeurd maar helaas zijn er toch mensen die eronderuit proberen te komen. De aantal valse geplakte APK’s heeft behoorlijk toegenomen laatste paar jaren. Hoe kunt u zich daartegen beschermen?

Bij de APK keuring wordt gekeken naar de veiligheid van de auto op de weg. Dat houdt in dat de remmen worden nagekeken, het stuur, de kokerbalken/draagbalken van het chassis,het profiel van de banden, en of de verlichting nog aan de veiligheid eisen voldoen van de BOVAG. De APK is in feite een algemene veiligheid test, om te kijken of u auto een bedreiging kan vormen voor het verkeer.

Een APK gekeurde auto kopen

Er melden zich dagelijks zo’n 820 slachtoffers per dag bij het ziekenhuis ivm een verkeer ongeluk wat tot een verwonding heeft geleid. Die cijfers zijn toch behoorlijk zorgwekkend aangezien dat betekent dat er gemiddeld 2 ongelukken per dag in elk gemeente elke dag plaatsvinden. Elke keer dat iemand ervoor kiest om een valse APK te laten plakken maakt diegene de kans op een verkeersongeluk aanzienlijk groter. En dat om een paar tientjes te besparen, is een mens leven maar een paar tientjes waard? Daarom is het ook van essentieel belang dat u als particuliere auto inkoper altijd de auto opnieuw laat keuren. U moet er zeker van  zijn dat de nieuwe auto veilig is voor u als bestuurder maar ook voor u omgeving. Het kost een paar tientjes maar het voorkomt tegelijkertijd een hoop ellende.

Een nieuwe auto kopen brengt verantwoordelijkheden met zich mee

De autohandel is de normaalste zaak van de wereld geworden. U kunt tegenwoordig dankzij allerlei auto verkopen sites maandelijks van auto veranderen auto als u dat zou willen. Het is wat dat betreft misschien zelfs iets te makkelijk geworden. Mensen vergeten vaak dat u als bestuurder heel veel verantwoordelijkheden heeft. Er vallen jaarlijks ongeveer 660 doden in het verkeer, dus zijn ongeveer 2 doden per dag, waarvan 30% fietsers zijn en 30% automobilisten. Voetgangers, brommers en motorrijders vullen de laatste 40% in. Mensen blijken niet zo goed meer te beseffen dat een auto meestal tussen de 800 en 1500 kilo weegt, en dat het samen met de gereden snelheid de impact enorme schade aanricht. Als bestuurder bent u indirect mede-verantwoordelijk voor andermans leven, het is belangrijk om dat in gedachten te houden bij de auto verkopen transactie. U kunt u steentje bijdragen door simpelweg ervoor te zorgen dat de APK van de auto die u wilt kopen in orde is, zodat u met een schone geweten de weg op kunt.

Dit bericht is geplaatst in Financien, Maatschappij, Overig met de tags , , . Bookmark de permalink.