Een schoon gebit

Iedereen wil graag een mooi en schoon gebit. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd maar met goed dagelijks onderhoud kan men toch een heel eind komen. We hebben drie tips voor jullie uitgewerkt zodat je thuis aan een schoon en netjes gebit kan werken. Als je dan regelmatig naar de tandarts en mondhygi├źniste gaat dan moet het toch goed komen.

Schone tanden tip 1:

Moeten we tandpasta’s kopen waar fluoride in verwerkt zit? Dat is op dit moment nog maar even de vraag aangezien tandartsen er op dit moment op terug komen. Fluoride schijnt toch niet zoveel voor onze tanden te doen als we dachten. Dus overmatig gebruik is toch iets wat we af willen raden.

Schone tanden tip 2:

Flos dagelijks je tanden, op deze manier maak je de plaatsen schoon waar een tandenborstel lastig kan komen. Het is ook goed voor je tandvlees, het tandvlees blijft mooi laag aan de tanden en trekt niet omhoog.

Schone tanden tip 3:

Beperk het aantal suiker momenten op een dag, een glas frisdrank en een snoepje kan met al zien als een suiker moment. Door dit te beperken krijg je minder snel gaatjes. Je kan beter een zak snoep in een keer eten dan de hele dag door meerdere snoepjes.

Het opvolgen van bovenstaande tips en het regelmatig gaan naar de tandarts moet bijdragen aan een schoner en gezonder gebit.

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.