Gezin Achter de Hoven klust zich rijk in programma RTL4

Robin en Bianca Vrieler klussen momenteel in en om het huis. Het doel: hun huis zo energiezuinig en comfortabel mogelijk maken. Daarnaast maken ze kans op een geldbedrag van EUR 10.000 als ze als winnaar worden uitgeroepen van het televisieprogramma Klusjerijk! op RTL4.

Buren ook aan de slag!

Om ook hun buurtbewoners te enthousiasmeren deelden ze samen met wethouder Isabelle Diks energie-bespaartassen uit aan een groot aantal gezinnen in Achter de Hoven. Menig timmerman zal met verbazing hebben gekeken hoeveel deze gezinnen in korte tijd voor elkaar hebben gekregen. Ze draaiden daarnaast LED lampen in, plakten tochtstrippen en radiatorfolie, en bevestigden waterbespaarders en standby-killers. Deze kleine maatregelen zorgen al voor een flinke besparing op het energieverbruik en een lagere energierekening.

Energiebesparing

Isabelle Diks, wethouder Duurzaamheid: ‘We gebruiken vaak de argumenten om energie te besparen voor een beter milieu, een besparing op onze energiekosten en het verhogen van ons wooncomfort. Op deze manier kan de cv ketel een graadje lager en zo wordt al snel een behoorlijk bedrag bespaard. Om ook daadwerkelijk in je huis aan de slag te gaan, is voor inwoners vaak een grote volgende stap. Dit is de beste tijd om te investeren. Niet alleen merk je in deze kou snel de voordelen van goede isolatie. Ook onze Leeuwarder bedrijven kunnen het werk momenteel erg goed gebruiken. Geweldig om te zien dat Robin en Bianca zo enthousiast zijn en niet alleen hun eigen huis aanpakken, maar gelijk ook de hele buurt hierin meekrijgen met het verbeteren van de isolatie van kozijnen of de dakkapel. Ik help graag een handje mee.’

Klusjerijk!

Robin en Bianca zijn vanaf zaterdag 5 januari 2013 te volgen in Klusjerijk! op RTL4 rond 16.30 uur. De herhaling is op zondagmiddag rond 12.30 uur. Tot en met 24 februari volgt Leeuwarden en de rest van Nederland hen in de race om de prijs van 10.000 euro.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij met de tags , , . Bookmark de permalink.