Het gebruik van rolluiken

Het gebruik van rolluiken

Rolluiken kunt u gebruiken als zonwering, beveiliging of als afsluiting op een plaats waar een deur niet handig is. Rolluiken zijn in veel verschillende maten en materialen verkrijgbaar. Als u een rolluik wilt aanschaffen moet u zichzelf afvragen voor welk doeleinde u deze wilt gebruiken. U moet rekening houden met het materiaal, de mate van beveiligingskwaliteit en de prijs van verschillende soorten rolluiken. Particulieren maken veel gebruik van de zonwerende variant. Als u graag in een geheel verduisterde kamer slaapt dan bieden rolluiken de uitkomst. Daarnaast werken deze vaak ook tegen inbraak en hebben ze een isolerende functie. Ze houden de warmte binnen en de kou buiten en zorgen ervoor dat u minder last hebt van geluidsoverlast. In een woning worden ze vaak op het kozijn geplaatst, bij nieuwbouw kan er voor gekozen worden om ze in te bouwen.

Soorten rolluiken

Er zijn veel verschillende soorten. Er zijn kunststoffen, aluminium en stalen rolluiken. De kunststof variant kom je vooral tegen bij particulieren woningen. Kunststof rolluiken zijn niet geschikt als beveiliging tegen inbraak voor bijvoorbeeld winkeletalages. Rolluiken beschikken meestal over een combinatie van verschillende functies. Bijvoorbeeld inbraakwerende rolluiken in combinatie met beveiliging tegen brand.

Bediening

Als u rolluiken gaat plaatsen kunt u kiezen uit verschillende manieren om deze te bedienen. Zo zijn er rolluiken met een elektrische bediening, zo kunt u ze tegelijk of apart sluiten en openen. Naast de bediening met een schakelaar kunt u tegenwoordig ook kiezen voor een draadloze bediening via een afstandbediening. Er is ook een optie om sensoren te integreren die het rolluik automatisch laten reageren op wisselende weersomstandigheden. Daarnaast kunt u natuurlijk ook kiezen voor rolluiken met optrekbanden.

Meer informatie

Heeft u interesse in aanschaf van rolluiken of wenst u gewoon meer informatie? Neem dan contact op met de rolluik specialist bij u in de buurt. Hij kan u adviseren over de beste optie in uw situatie.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , , , . Bookmark de permalink.