Het voorjaar is dé tijd voor buitenschilderwerk

Het voorjaar is aangebroken, dat betekent voor veel mensen de ideale tijd om te gaan klussen in en rondom huis. Een van die klussen die in deze tijd van het jaar vaak op het programma staat, is het uitvoeren van buitenschilderwerk. Het is zeker in een land als Nederland met zijn wispelturige klimaat erg belangrijk dat het buitenschilderwerk van optimale kwaliteit is.

De ideale temperatuur voor buitenschilderwerk

Het feit dat de lente officieel is begonnen is echter niet altijd een garantie dat het weer ook meteen ideaal is om u op uw buitenschilderwerk te storten. De lente van 2013 wil nog niet erg goed op gang komen. Wanneer u aan uw buitenschilderwerk wilt beginnen mag het in ieder geval niet regenen en dient de temperatuur tussen de 10 en 25 ºC te zijn. Is het kouder, dan zal de verf niet goed opdrogen waardoor de verf geen goede beschermende werking heeft. Ook temperaturen hoger dan 25 ºC zijn niet ideaal, omdat er dan snel blaasjes kunnen ontstaan. De lucht die aanwezig is in het hout probeert uit het hout te ontsnappen, waardoor er onder de verf luchtbelletjes tevoorschijn komen.

Welke verf beschermt het hout het beste?

Voor buitenschilderwerk in Nederland is het belangrijk dat er een goede kwaliteit verf wordt gebruikt. Uw houtwerk staat bloot aan veel verschillende weersinvloeden als regen, sneeuw, zon en wisselende temperaturen. Er zijn tegenwoordig vele soorten en merken verf. Voor wie hier geen verstand van heeft en voor de uitgebreide schappen met verf staat in de doe-het-zelf winkel is het moeilijk kiezen. Voor buitenschilderwerk kunt u het beste kiezen voor alkydverf, dit is een oliegedragen verf die verdund kan worden met terpentine. Deze verf beschermt uw houtwerk stukken beter dan verf op waterbasis. Wilt u zeker weten dat uw buitenschilderwerk naar behoren gebeurt, neem dan eens contact op met een professionele schilder bij u in de buurt.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Overig met de tags , . Bookmark de permalink.