Hoe is de Samsung Galaxy tab ontstaan?

Voor diegene die nog niet helemaal mee zijn, de Samsung Galaxy tab is een mini tablet geproduceerd door elektronica gigant Samsung. De eerste Galaxy tab in uitgebracht op 2 september in Berlijn.

Hoe ziet de Galaxy tab eruit?

De Galaxy tab heeft een 7 inch(ongeveer 180 mm) LCD Touchscreen, kan makkelijk verbonden worden met Wi-fi, werkt met een Hummingbird processor (1.0 GHz ARM Cortex-A8 Samsung Exynos 3110), twee camera’s en Swype input systeem. De Galaxy draait op Android 2.2┬á waardoor het verschillende app’s probleemloos kan uploaden.
Het hele apparaat is omhuld in een plastic frame. Hierdoor weegt hij niet zoveel (380gram) als de metalen tablets.

Welke Hardware heeft de Galaxy tab?

Net als de Galaxy S mobiele telefoon werkt de tablet met een 7″super TFT. Het scherm heeft een resolutie van 1024×600 met mDNIE (kort voor Mobile Digital Natural Images Engine). De tablet heeft een intern geheugen van 2GB, 16GB of 32 GB en kan uitgebreid worden door middel van een microSD flash kaart. De Hummingbird processor heeft een GHz ARM architecture Cortex A8 application en combineert zijn 512 RAM geheugen met een PowerVR SGX540 grafische processor.

Zoals eerder aangehaald beschikt de Samsung Galaxy tab over twee camera’s. De achterste camera met 3.2 Megapixel (MP) beschikt over LED flash. De voorste camera beschikt over 1.3 MP en is bedoeld voor video calling. De camera vooraan is uitgerust met een automatische focus en kan foto’s trekken in verschillende modussen, enkele foto, doorlopende foto, panorama en self portret. Om dit uit te voeren wordt de interne GPS ontvanger aangesproken.

De tablet is Wi-fi en Bleutooth compatibel.
Het docking station en alle accessoires voor de Tablet moeten door Samsung gefabriceerd zijn. Toebehoren van een ander merk zullen niet werken op de tablet.
Wanneer je de RCA plug verbinding wilt aansluiten, waardoor je afbeelding van je tablet op je TV scherm kan zien, dan moet je zeker nakijken of deze van Samsung afstemt.

Welke software heeft de Galaxy tab?

De tablet werkt met de Android 2.3 versie. Met dit systeem kan je zelf je thema en applicaties kiezen.
De Galaxy tab zou eveneens compatibel zijn met Adobe Flash 10.1, DivX, MPEG-4, WMV and Xvid.
Dankzij Atmel’s maXTouch kan je makkelijk multi-tasken vanuit je tablet.

De Galaxy tab is vooral ontwikkeld om als een handig toestel ervaart te worden. In die gedachte lijn beheert de tablet je kalender, je e-mail, je berichten, facebook en smsjes. Daarnaast kan je er ook gemakkelijk al je documenten op lezen en bekijken dankzij de e-reading toepassingen. Ook het werken met Microsoft Office documents is geen probleem.

De Samsung Galaxy GSM

Er bestaat ook een GSM variant op de Samsung Galaxy tab. Bij dit toestel kan je jouw SIM kaart langs de zijkant in het toestel schuiven. Indien je per ongeluk je SIM kaart uit de tablet moest verwijderen, zal deze automatisch een reboot hebben genomen. Op die manier kan je nooit documenten kwijt spelen.
Sommige Galaxy varianten, zoals die van T-Mobile of AT&S werken met een een micro sim kaart. Europese Galaxies kunnen ook werken met een 3G datakaart.

Kortom: De Galaxy tab is een staaltje hoogstaande technologie, ontwikkelt om het leven van de gebruiker te vergemakkelijken.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet, Mobiel en Telecom met de tags . Bookmark de permalink.