Hollandsnieuwe of Simyo kiezen bij sim only?

Op de Nederlandse mobiele telefoniemarkt zijn de Sim only providers in opmars. Sim only abonnementen worden onder andere aangeboden door Hollandsnieuwe en Simyo. Veel consumenten vragen zich af of deze providers betrouwbaar zijn? Hieronder volgt een beoordeling van Hollandsnieuwe en Simyo.

Sim only

Een Sim only abonnement is vaak voordeliger dan het afsluiten van een abonnement met een mobiele telefoon. Bij dit laatste type abonnement betaal je vaak extra om de telefoon af te betalen. Bij Sim only abonnementen betaal je alleen voor het daadwerkelijk bellen, smsen en internetten. Dit wordt door mensen die al een telefoon hebben, als zeer praktisch beoordeeld.

Hollandsnieuwe

Hollandsnieuwe heeft een unieke formule, welke in verschillende reviews erg gewaardeerd wordt. Bij Hollandsnieuwe betaal je elke maand vooraf. Wanneer je tegoed voor de maand “op” is, krijg je een automatisch bericht en kun je zelf kiezen of je op wil waarderen. Daarnaast kun je bij Hollandsnieuwe elke maand overstappen naar een hogere of lagere bundel.hollandsnieuwe

Simyo

Klanten geven goede beoordelingen aan Simyo. Bij Simyo kun je een plafond instellen voor de maximale kosten die je buiten je bundel wil maken. Bellen, smsen en internetten boven dit plafond is niet mogelijk. Voornamelijk ouders geven goede reviews aan Simyo, omdat ze op deze manier de belkosten van hun kinderen in de hand kunnen houden.simyo

Ervaringen online bestellen

Zowel Simyo als Hollandsnieuwe krijgen hoge beoordelingen op online bestellen. Over het algemeen zijn er weinig problemen met het bestelproces. Ook is nummerbehoud bij beide aanbieder mogelijk, al kan het twee weken in beslag nemen om het nummer over te zetten.

Ervaringen bereikbaarheid

Simyo krijgt over het algemeen goede recensies over haar bereikbaarheid. Het netwerk geeft weinig problemen en de ontvangst is goed. Hollandsnieuwe heeft echter wel te kampen met klachten over de bereikbaarheid. Het netwerk van Hollandsnieuwe werkt niet altijd even goed. Met name over het 3G netwerk zijn online negatieve reviews en klachten te vinden, deze werkt op veel plaatsen in Nederland erg langzaam.

Beoordeling service

De klantenservice van Hollandsnieuwe wordt als goed ervaren. Medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam en over het algemeen is de wachttijd niet erg lang.

De klantenservice van Simyo ontvangt echter lagere waarderingen. De wachttijd is vaak lang en het medewerkers hebben weinig bevoegdheid, waardoor je niet altijd meteen geholpen kunt worden.

Hollandsnieuwe en Simyo betrouwbaar?

Beide Sim only providers ontvangen over het algemeen goede beoordelingen en reviews. Hollandsnieuwe kampt echter met een aantal klachten ten opzichte van haar bereik. Met name het 3G netwerk laat soms te wensen over. Simyo ontvangt negatieve recensies over haar service. De klantenservice is niet altijd bereikbaar en ook het overzetten van een telefoonnummer kan lang duren.

Dit bericht is geplaatst in Mobiel en Telecom, Wetenschap. Bookmark de permalink.