iPhone 5 scherm gebarsten

Na enkele weken de gelukkige eigenaar te zijn van de iPhone 5S, gebeurde het dan; in de auto heb ik meestal mijn telefoon tussen mijn benen of op mijn schoot liggen. Dit vind ik fijn, maar af en toe wil ik nog wel eens vergeten dat ie er ligt (soms ligt hij zo dat ik hem niet voel). Onderweg naar huis, na op mijn vrije dag lekker wat gesport te hebben, stopte ik even om te tanken. Ik stapte uit en hoorde iets hard vallen, en toen wist ik al hoe laat het was. Ik schrok en raapte het toestel onmiddellijk op, maar helaas bleef het niet bij de schrik; het glas was gebarsten.

Alles functioneerde nog naar behoren, maar er kwamen kleine scherven van het scherm af, en de barsten waren hinderend in het gebruik. Nou gebruik ik mijn telefoon een hoop, en heb ik ook alle gegevens die er opstaan regelmatig nodig. Eenmaal thuis ging ik dus gelijk op zoek naar een iPhone 5 reparatie in de buurt van Haarlem. Na meerdere sites bekeken te hebben heb ik besloten om het bedrijf VistaRepair.nl een belletje te geven; dit bedrijf was namelijk één van de goedkoperen, gaf drie maanden garantie op de reparatie, geeft een factuur (evt. op bedrijfsnaam) mee, bevond zich in de buurt (Haarlem), en het bedrijf had bij verre de mooiste site; de site was goed gestructureerd en had een strak en overzichtelijk ontwerp, wat in mijn ogen professionaliteit uitstraalde.

Ik wou natuurlijk mijn telefoon zo snel mogelijk gerepareerd hebben, en belde daarom gelijk naar het bedrijf om te vragen naar de mogelijkheden. Ik had blijkbaar geluk; het onderdeel was op voorraad, ik kon gelijk langskomen, en kreeg een verwachte wachttijd doorgegeven van een uur. Ik ben dus gelijk weer de auto ingestapt om naar het bedrijf toe te rijden.

Eenmaal op locatie belde ik aan bij het pand van VistaTelecom. Ik werd binnengelaten door een hele vriendelijke medewerkster, kon de iPhone afgeven, mocht gaan zitten, en kreeg een kopje koffie; qua klantvriendelijkheid waren er zeker geen gebreken te bekennen. Ik haalde mijn laptop tevoorschijn om aan wat werk te doen, en praatte tussendoor af en toe wat met de werkneemster, vooral over telefoons, de reparatie daarvan, en hun bedrijf. Na het een klein uurtje zonder telefoon te hebben gedaan kwam één van de andere medewerkers weer tevoorschijn met mijn iPhone 5S; en die zag er, op wat valschade aan een hoek na, weer zo goed als nieuw uit!

Ik had tijdens het wachten ook al rondgekeken voor een hoesje voor mijn iPhone; zo zal hij in het vervolg vast beter beschermd zijn, dacht ik. De telefoon werd gebruiksklaar gemaakt voor mij en er werd een factuur opgesteld op naam van mijn bedrijf. Ik stelde nog enkele vragen over het gebruik van sommige nieuwe functies van de telefoon die ikzelf nog niet helemaal snapte, waarop de medewerker mij zeer goed kon beantwoorden. Nog even pinnnen, en hoppa, ik kon weer de deur uit met een volledig intacte en werkende iPhone 5S!

Behalve dat het een behoorlijk duur grapje is, zo’n gebarsten iPhone 5 scherm laten repareren, was dit proces om hem te laten maken bij nader inzien eigenlijk totaal niet erg; ik ben zeer te spreken over de werkwijze en klantvriendelijkheid van VistaRepair, waardoor ik heb besloten om deze recensie te schrijven. De site (www.vistarepair.nl) ziet er goed uit en alle nodige info kan je er op vinden, de werknemers zijn vriendelijk en vakbekwaam, er ontbreekt niks aan hun service (koffie, garantie, factuur, etc.) en mijn iPhone 5S valt ook niks meer op aan te merken! Ik raad dit bedrijf aan aan elkander die schade aan de telefoon is opgelopen en er snel weer vanaf wilt.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet, Mobiel en Telecom. Bookmark de permalink.