Isolatieparels

Bodemisolatie met isolatieparels

Wat is een isolatieparel? Die vraag krijgen wij regelmatig. Daarom nemen wij nu even de tijd om dat uitgebreid uit te leggen. Want de isolatieparel is best een optie als u uw woning wilt laten isoleren. Isolatieparels zijn relatief nieuw, net als isolatiebehang.

Een isolatieparel is een kleine korrel van piepschuim. Deze wordt regelmatig op de vloer van een kruipruimte aangebracht. De isolatieparel werkt goed tegen vochtoverlast. Door de actieve werking tegen vocht voorkomt het ernstige problemen zoals schimmelvorming, schade aan de vloer en de komst van ongedierte.

Voordelen isolatieparels

  • Geschikt voor krappe kruipruimtes
  • Vochtwerend en absorberend
  • Goede isolatiewaarde
  • Licht van gewicht

Isolatieparels als kruipruimte materiaal?

Bij kruipruimte isolatie zijn isolatieparels niet het eerste waar je aan denkt. Het lijkt ook niet zo effectief. Maar er zit een natuurkundige reden achter de goede isolatiewaarde van de parels. Vocht condenseert namelijk waar warmte en kou elkaar ontmoeten. Dit proces gebeurt ook in de kruipruimte. De parels op de bodem van de kruipruimte verlagen dit condenspunt en vocht hecht zich niet langer aan de onderkant van uw vloer. U merkt het binnenklimaat langzaamaan beter worden.

Isolatieparels iets voor u?

Isolatieparels zijn het meest geschikt voor hele kleine en nauwe kruipruimtes. Al de kruipruimte groot genoeg is is normale vloerisolatie beter. Maar zoals gezegd vervullen isolatieparels een functionele rol als er weinig ruimte is!

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij met de tags , , . Bookmark de permalink.