Kerststal brengt jonge en oudere bewoners samen

In de landelijke Legierstraat in Sint-Anna hebben de bewoners voor het eerst een grote kerststal neergepoot. Voor de woning van dorpsfiguur Gustaaf Raemdonck (65), in de volksmond beter bekend als ‘Stafken Gebuur’, verrees een kerststal met houten beelden. ‘Allemaal gemaakt met gerecycleerd materiaal’, beklemtoont René Roelandt (65). Ook papa Georges (88), de grondlegger van de inmiddels grote industriële bakkerij in Lokeren, werkte samen met schoonzoon Eugène Van Erdeghem (55) mee aan het knutselwerk.

Kerststal van gerecycleerd materiaal

‘Bij de eeuwwisseling organiseerden we een etentje voor de bewoners van de elf woningen in onze straat’, blikt het tweetal terug. ‘Daarna volgde nog een aantal barbecues en een paasontbijt, maar de jongste jaren stonden onze straatactiviteiten op een laag pitje. Inmiddels zijn hier negen nieuwe woningen gebouwd en we willen de jonge bewoners beter leren kennen. Waar kan dat nu beter gebeuren als rond deze kerststal?’ Herman Vereecken (63) was elektricien van dienst om te zorgen voor het aanleggen van elektra.

Kerstdrink

De zussen Leen (25) en Liesbeth Vereecken (30) tekenden en schilderden de beelden van Maria, Jozef, herder, os en ezel uit op houten platen. Timmerman René Roelandt zaagde de figuren uit en maakte het kribbetje waarin de ‘Jezuspop’ ligt. Op zondag 30 december houden de oudere en jonge bewoners van de Legierstraat hun kerstdrink rond de stal.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij met de tags , , , . Bookmark de permalink.