Komend jaar een (nieuwe) studie volgen? Zorg dat je voorbereid bent!

Ga je komend jaar beginnen aan een nieuwe of andere studie? Dan is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen – dat is immers het begin van een succesvolle afronding van de opleiding. Een onderdeel daarvan is het op orde krijgen van het lesmateriaal.

De eerste stap naar een succesvole studie is dus de voorbereiding: zowel het op orde krijgen van alle praktische informatie, de materialen die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen en het in orde maken van het lesmateriaal. De reeks boeken die je nodig hebt om de opleiding te voltooien is uiteraard erg belangrijk, dus is het verstandig om dat tijdig voor jezelf in kaart te brengen.

Boeken

Het op orde krijgen van de studieboeken die relevant zijn voor je opleiding kan op verschillende manieren. In ieder geval zal je vanuit de school of universiteit een boekenlijst moeten hebben – dan kun je aan de slag.

Ook is het bijvoorbeeld een goed idee om je alvast in te lezen met cursusboeken en dergelijke, zodat je op en top voorbereid aan de studie kunt beginnen.

Verder is het van belang dat de materialen die je nodig hebt voor een opleiding in huis zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan een goede laptop of computer, waarmee je goed kunt gaan werken. Maar ook simpele dingen als een kladblok, papier of pen zijn belangrijk – wanneer je fijne spullen hebt om mee te werken zal het werken zelf ook stuk makkelijker gaan!

Over Brinkman Uitgeverij

Brinkman Uitgeverij is een educatieve uitgeverij, oorspronkelijk gespecialiseerd in uitgaven op het gebied van ICT en ICT-toepassingen. Door de uitbreiding van ICT-toepassingen is ook het fonds inmiddels breder opgezet.

Naast lesmateriaal voor de MBO-ICT opleidingen ontwikkelt Brinkman Uitgeverij uitgaven gericht op de sectoren Financiële Beroepen en Handel.

Dit bericht is geplaatst in Opleiding en Educatie. Bookmark de permalink.