Krijg ik later ook een goed pensioen?

Er wordt tegenwoordig veel gezegd en geschreven over het pensioen. Het pensioen waar u uw hele leven zo hard voor gewerkt heeft. Grote vraag in tijden van crisis is of uw pensioen veilig is. Eigenlijk werkt het zo dat wanneer u werkt, u betaalt voor pensioengerechtigden. Wanneer u zelf pensioen gerechtigd bent , betalen de mensen die op dat moment werken voor u. Nu is het zo dat het crisistijd is, pensioenfondsen hebben uw geld belegd en hebben de dekkingsgraad zien afnemen, daarnaast is er sprake van vergrijzing, dit betekent dat heel veel mensen pensioen krijgen, veel ouderen dus. Dit wordt betaalt zoals gezegd door de arbeidsmarkt.

Veel onzekerheid dus over de hoogte van uw pensioen. Wanneer u met pensioen gaat kan de situatie wel weer anders zijn. Hoeveel pensioen u uiteindelijk krijgt is nu nog moeilijk te zeggen. Het overheidsbeleid zal daar ook invloed op hebben. Wanneer u werkt volgens een vastgestelde cao bouwt u pensioen  op, het is soms ook mogelijk om met vervroegd pensioen te gaan. Kijk eens naar de mogelijkheden en overleg hierover met uw werkgever.  Wanneer u uiteindelijk met pensioen gaat of bent hoopt u op een goede uitkering zodat u zorgeloos kunt genieten van de oude dag. Leuke dingen ondernemen met vrouw, kinderen en kleinkinderen. En niet meer de zorg hebben voor later.

Veel mensen kijken ook uit naar het pensioen, al die jaren hard werken en dan genieten van vrije tijd en doen wat u altijd al hebt willen doen. Die ene droom achterna, het kopen van die boot, of dat vakantiehuis. Heerlijk om zorgeloos van uw pensioen te kunnen genieten. Het is te hopen dat de pensioenfondsen de dekkingsgraad snel weer op orde hebben. Dat er genoeg geld in kas zit om alle pensioengerechtigden een mooi leven na noeste arbeid te geven. Dat is iets wat we allemaal willen toch?

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Financien met de tags , , , , . Bookmark de permalink.