Op zoek naar een nieuwe CV-ketel? Goeie timing!

Ben je op zoek naar een nieuwe CV-ketel? Dan had je geen beter moment kunnen uitkiezen! Per 1 maart 2013 geldt namelijk de 6% BTW regeling.

Wat houdt dit in? Om de bouwsector en woningmarkt een boost te geven is er per 1 maart 2013 een tijdelijke btw verlaging in de bouw vastgesteld van 21% naar 6% btw. Deze verlaging loopt tot 1 maart 2014 en heeft alleen betrekking op arbeid en niet op materialen. Tevens geldt de verlaging alleen bij woningen die ouder zijn dan twee jaar en heeft het uitsluitend betrekking op renovatie- en onderhoudswerkzaamheden. Het laten installeren van een nieuwe verwarming of het vervangen van je CV-ketel valt hier ook onder.

Voorwaarden regeling

Is je woning ouder dan twee jaar en ben je toe aan een nieuwe CV-ketel? Aarzel dan niet langer en vraag een offerte aan. Houd hierbij wel rekening met de volgende geldende voorwaarden:

– Het moment van de afronding van de werkzaamheden is bepalend voor het btw tarief. Valt het moment van afronding tussen 1 maart 2013 en 1 maart 2014, dan geldt 6% btw.

– De verlaging geldt alleen voor arbeid en niet voor materialen; voor de aanschaf van de CV-ketel geldt dus gewoon de 21% btw regeling, maar over het aantal arbeidsuren voor de installatie betaal je in deze periode slechts 6% btw.

Het aanschaffen van een nieuwe CV-ketel heeft verschillende voordelen waar je misschien nog niet aan had gedacht. De meest voor de hand liggende reden om een nieuwe CV-ketel te kopen is omdat je oude ketel het heeft begeven.

Onderhoudskosten

Een andere reden kan zijn de hoog oplopende onderhoudskosten. Gemiddeld genomen gaat een CV-ketel ongeveer 15 jaar mee. Wel is het zo dat in de laatste jaren van deze periode de onderhoudskosten kunnen oplopen. Dit kan een dermate kostbare aangelegenheid worden dat het interessant wordt om je ketel en eventueel ook de verwarming te vervangen.

Maar wat dacht je van besparen op energiekosten? Nieuwere CV-ketels zijn een stuk zuiniger in gebruik en afhankelijk van je woonsituatie kan je dit al snel een besparing van enkele honderden euro’s per jaar opleveren. Samen met het voordeel van de 6% btw regeling is de aanschaf van een nieuwe CV-ketel al snel de moeite waard.

Wooncomfort

Ook zal een nieuwe CV-ketel je wooncomfort verhogen. Is het bijvoorbeeld op dit moment niet mogelijk om te douchen terwijl iemand de afwas aan het doen is? Of duurt het erg lang om je huis op een comfortabele temperatuur te krijgen? Een goed functionerende verwarming door een nieuwe CV-ketel vergroot je woonplezier!

Het originele bericht staat hier.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Maatschappij met de tags , , , . Bookmark de permalink.