Poncho’s en capes

De poncho is een kledingstuk dat bijna vergeten was gelukkig weer tot leven is gekomen. Weg met de associatie van een Mexicaan tijdens een siësta en zeg hallo tegen een nieuwe warme, trendy maar vooral ook stijlvolle trend.

Poncho geschiedenis

De Poncho was al eerder populair tijdens de jaren 60, maar zijn de dag vandaag weer perfect te combineren met je kleerkast. Je kan een poncho of een cape combineren met een spijkerbroek of ook met heel wat nettere kleren. Je kan de poncho trouwens ook makkelijk dragen over een trui, vest of een jasje.

De poncho past helemaal in het plaatje van “easy to go” Je hoeft hem enkel over je schouders te gooien en hij houdt je stijlvol warm tijdens de winter en de herfst. Doordat je de poncho gemakkelijk over je jas kan dragen hoef je niet meer die te dikke lelijke winterjas aan. In één handomdraai maak je jouw outfit dus winterproof zonder minder trendy te hoeven zijn. Bovendien is een poncho nog eens supervrouwelijk ook!

Wat is een poncho?

Een poncho is een kledingstuk of accessoire dat bestaat ui een doek, deze kan rechthoekig of rond zijn, met in het midden een opening voor het hoofd. Sommige poncho hebben een opening aan de voorkant en worden eerder als een cape omschreven. Een cape kan je meestal ook nog afsluiten met behulp van een rits of een rij knopen.
De poncho wordt vaak gedragen om volgende looks te verkrijgen: de bohemian stijl, de hobo-feel of de festival sfeer. Over het algemeen allemaal designs die comfort en relaxatie in het vizier hebben.

Poncho als trend

Het is toch fantastisch dat je jezelf als superheld kan voelen daar enkel en alleen een kledingstuk? Met een poncho of cape over je schouders ben je bijna als Batman. Dit jaar worden de poncho vooral gemaakt in felle kleuren, bedoeld om op te vallen. De poncho wordt vaak als middelpunt van je kledij look geplaatst. Stap dus af van het brave imago en val op met een flashy poncho gecombineerd met een skinny denim of een mini-rokje. Hoe je make-up naturel of retro en kies slecht één kleding stuk met een drukke print, het mag ook je poncho zijn. Poncho’s maken het mogelijk om met ontzettend veel laagjes te werken, dus laat je maar eens volledig gaan en combineer er op los. Mix texturen, kleuren, patronen en fabricage.
Ben je eerder warmbloedig en heb je geen behoefte aal vele laagjes? Geen nood! Beperk dan je outfit en draag de poncho eerder als accessoire dan als kledingstuk.

Je zal zien dat het eindresultaat gewaagd mooi zal uitkomen met een verrassende vrouwelijke toets, we noemen dit cozy-glam. Omdat je instaat bent een eigen toest aan je kledij te geven door al dat combineren creëer je een eigen unieke cool-weather outerwear.

Dit bericht is geplaatst in Maatschappij, Mode en Kleding met de tags . Bookmark de permalink.