Review Garmin Edge 500 fietscomputers

Trainen wordt een stuk makkelijker als je gebruik maakt van een fietscomputer. Je kunt veel gecontroleerder trainen doordat je je met behulp van een fietscomputer kunt focussen op snelheid, afstand of hartslag. In deze review van de fietscomputer Garmin Edge 500 bekijken we deze fietscomputer met o.a. hartslagmeter, snelheidsmeter en afstandsmeter.

Als je de verpakking van deze Garmin Edge 500 uitpakt zie je een klein, compact apparaat die prima, onopvallend op je stuur past. Maar we gaan door naar de prestaties van deze fietscomputers.

Bekijk je training door de GPS-functie

Je zet de Garmin Edge 500 aan met de power-knop. Al snel maakt de fietscomputer een piepend geluid wat aantoont dat de fietscomputer aangaat. De fietscomputer maakt gebruik van GPS, hiermee geven de fietscomputers je de mogelijkheid om na je trainingsrit te kijken welke route je hebt gereden en hoe hard. Helaas is het met deze fietscomputers niet mogelijk om je route te plannen zoals met een navigatiesysteem.

Fietscomputers met hartslagmeter, altijd ideaal

Een mooie optie aan dit apparaat is de hartslagmeter die in de doos wordt meegeleverd. Verder zit er in de doos een cadansmeter, een snelheidsmeter en 2 houdertjes waarmee je de fietscomputers kunt monteren op je stuur. De snelheidsmeter werkt niet met GPS maar met het klassieke systeem van een magneetje en een sensor.

Deel je scherm zelf in op deze fietscomputers

De hartslagmeter wordt geleverd met een borstband die van een zacht materiaal gemaakt is en erg comfortabel zit. De hartslagmeter maakt gebruik van een ANT+ verbinding om verbinding te maken met de fietscomputers. Het scherm is zelf in te delen waardoor je de snelheid of andere informatie kunt weergeven op de door jou gewenste locatie. Heb je liever dat de afstand groot in beeld komt dan is dit bijvoorbeeld ook zelf in te stellen.

Deze Garmin Edge 500 fietscomputers zijn erg compleet, vrijwel alles kan worden weergegeven. Van stijgingspercentage tot hartslag tot snelheid. De verbinding die deze Garmin Edge 500 fietscomputers met de GPS maken is prima en na de training is je route duidelijk in te zien op de computer.

De Garmin Edge 500 is een prima fietscomputer met alles wat je nodig hebt om je training te registreren. En voor de prijs van €199,- hoef je het niet te laten. Bestel de Garmin Edge 500 fietscomputer snel bij fietsvakshop.

Dit bericht is geplaatst in Sport en Spel. Bookmark de permalink.