Schade auto’s en sloopauto’s

Er is een groot verschil tussen een schade auto en een sloopauto. Een schade auto is een auto die schade heeft geleden aan een ongeluk. Een sloopauto in Amsterdam is een auto die niet meer op de openbare weg mag rijden en gesloopt moet worden in een autosloperij. Dit is een groot misverstand en veel mensen verwarren deze twee definities.

Schadeauto
Wanneer je schade aan je auto hebt moet je het – als je slim bent – altijd laten repareren. Dit kun je doen bij een autogarage of bij een handige kennis of vriend. In de meeste gevallen is het voordeliger wanneer je je auto laat repareren bij een autogarage dan bij een dealer. Bij een dealer heb je wel meer zekerheid dat er vakkundig naar je auto gekeken wordt. De schade van een auto kan motorisch zijn maar het kan ook blikschade zijn. Wanneer je motorische schade hebt kunnen de reparatiekosten aardig wat oplopen. De hoogte van de repartiekosten hangt af van de ernst van de schade en wat de arbeidskosten zijn. Het is raadzaam om bij verschillende autogarages een offerte op te vragen zodat je zeker weet dat je niet te veel betaald voor de reparatie.

Sloopauto
Een sloopauto wordt altijd naar een autodemontage bedrijf gebracht. Daar wordt deze gedemonteerd door een monteur van de sloperij. Hij of zij zal controleren welke onderdelen nog te gebruiken zijn. Deze onderdelen zal de monteur eruit halen en opslaan in hun opslag. Deze onderdelen worden weer uiteindelijk verkocht aan autogarages en particulieren. Het overblijfsel van de auto zal weer gebruikt worden om te recyclen.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.