Schroot autowrakken is geld waard

autoschroot
Schroot is de laatste jaren steeds meer geld waard geworden. Er zijn een aantal metaalsoorten die tegenwoordig veel geld opleveren, maar de prijzen fluctueren wel aanzienlijk. Denk aan materialen als koper, koperkabels, aluminium, lood, auto batterijen, zink of roostvrij staal. Wat schroot betreft zijn er diverse subcategorieën. Zo heb je onder meer staal en gemengd schroot.

Schroot kan nog best wat opleveren. Dat mag niet worden onderschat en daardoor handelen veel mensen in schroot. Ook kwam het enkele jaren regelmatig en ook vrij recent nog in het nieuws dat mensen schroot stelen en dan eigenlijk voornamelijk koperkabels. Uiteraard is dit niet de bedoeling en moeten mensen die bezig houden met het ontvreemden van dergelijke goederen zwaar bestraft worden, maar het geeft wel aan dat bijvoorbeeld koper veel geld waard is.

Autosloperij
Een autosloperij handelt ook in schroot. Tenminste, wat overblijft van de auto wordt naar een schrootverwerker gebracht en hier krijgt een autosloperij een x-bedrag voor. Een sloperij doet nog veel meer dan het verkopen van schroot aan een schrootverwerker. Ze recyclen auto’s. Onderdelen die bruikbaar worden geacht worden uit de auto gehaald en opgeslagen in het magazijn. Als er later mensen komen die geïnteresseerd zijn in bepaalde onderdelen, dan kunnen ze deze bij de sloperij opkopen.

Als je een handelaar bent is het goed om te weten dat je niet iedere sloperij langs moet gaan om te kijken welke onderdelen ze te koop hebben. Er zijn diverse sloperijen die een eigen website hebben en waar je dus kunt kijken welke onderdelen ze in het magazijn hebben.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.