Sjaaltjes

Als het gaat om sjaaltjes, dan heb ik er een heleboel. Ik heb laatst mijn inloopkast opgeruimd en toen heb ik heel veel sjaaltjes naar de kringloopwinkel gebracht. Ik vond ze nog steeds wel mooi, maar ik deed ze toch nooit om. Ik wilde ze eigenlijk bewaren om er een leuk kleedje van te maken, maar ik zag heel goed in dat dat er binnenkort toch niet van zou komen. Daarom heb ik besloten om die sjaaltjes weg te doen en een tweede leven te geven bij iemand die ze wel gebruikt.

Ik heb mijn dikke sjaal die ik op de middelbare school om had wel bewaard. Daar zitten veel herinneringen in. Ik ben in die sjaal een compleet ander mens geworden in een paar maanden. Ik vind dat een herinnering om te koesteren en daarom mocht die sjaal blijven hangen aan de kapstok. Hij is van acryl en heeft een beetje herfstige kleuren. Ik kan hem helaas nu niet meer dragen, omdat ik geen acryl verdraag. Ik moet dus mijn toevlucht nemen tot linnen sjaaltjes. Daar kan ik wel tegen. Ik had een lange tijd een oudroze sjaal en die heeft mij ook enorm geholpen. Het ging in die tijd niet zo goed met mij, en daarom had ik die kleur nodig. Ik moest mijn blik van het verleden afwenden en mij op de toekomst richten. Dat roze hielp daarbij. Maar toen ik aan het opruimen was, voelde ik ook dat ik klaar was met die sjaal. Ik heb daarom besloten om hem ook naar de kringloopwinkel te brengen. Daar kunnen ze vast wel wat met dit soort sjaaltjes. Ik heb hem er gewoon in een grote tas met kleren heen gebracht. Ik hoop maar dat hij dat oké vond, maar ik denk van wel. Een sjaal leeft natuurlijk niet. Daarom kun je ermee doen wat je wilt. Je kunt er gebruik van maken en hem dan weer afdanken. Bij een mens of een dier kan je dat natuurlijk niet doen. In dat opzicht verschillen levende wezens en sjaaltjes dus fundamenteel van elkaar.

Tijdens mijn opruimmanie heb ik ook nog wat andere sjaaltjes weggedaan. Ik heb er ook nog een paar bewaard. Ik heb een zijden en wollen sjaal, die ik nu altijd om heb. Die heeft een prachtige beige kleur. Maar als ik een hypersensitieve dag heb, kan ik die niet aan. Daarom heb ik ook nog een andere.

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.