Slecht betalende klanten, wat te doen?

Elke sector in Europa heeft te kampen met slecht betalende klanten. Van zakelijke dienstverleners tot bouwbedrijven en zorginstellingen. Van alle branches hebben zakelijke dienstverleners de meeste moeite om hun diensten vergoed te krijgen. 4,5% van alle facturen die de deur uitgaan worden niet betaald.

Dit staat in de Industry White Paper van de European Payment Index 2013 (EPI 2013), het jaarlijkse onderzoek van Intrum Justitia naar het betaalgedrag van bedrijven in Europa.

Uit een eerder onderzoek van dit instituut kwam naar voren dat bedrijven in totaal 350 miljard in 2013 afschrijven aan oninbare facturen. Het onderzoek is gebaseerd op de gegevens van 10.000 bedrijven.

Met name kleinere bedrijven zijn de klos. Door de debiteuren die verzaken loopt hun liquiditeit razendsnel achteruit. Door de omvang hebben ze weinig speelruimte, waardoor ze in de gevarenzone komen. Dit verschijnsel is een serieuze rem op het economische herstel.

Wat opgemerkt moet worden is dat bedrijven die een actief debiteurenbeleid voeren aanzienlijk minder van hun facturen als oninbaar hoeven te kwalificeren. Een actief debiteurenbeleid kan het beste in samenwerking met een betrouwbaar en professioneel Krediet Beheer bedrijf.

Een landelijke organisatie die veel mogelijkheden biedt is Trust Krediet Beheer. Zie hier hun Twitter account: Twitter Trust Krediet Beheer en hun Facebook Trust Krediet Beheer account.

Dit bericht is geplaatst in Financien, Overig met de tags , . Bookmark de permalink.