Sloopauto onderdelen en schadeauto’s

Een autosloop is geschikt voor het vinden van allerlei onderdelen van auto’s. Ook de onderdelen van de wat nieuwere auto’s tref je aan bij een sloopbedrijf. Overigens hebben niet alle bedrijven direct dit soort onderdelen en accessoires te koop. Soms zul je naar een speciale winkel of magazijn moeten voor deze onderdelen. Als je per se goedkope onderdelen wilt hebben zul je deze op het internet moeten zoeken.

Naast sloopauto’s accepteren autosloperijen ook schadeauto’s. Een schadeauto is vaak veel meer waard dan een sloopauto. In een schadeauto kunnen immers nog allerlei accessoires en attributen zitten die gebruikt kunnen worden. Een schade auto wil zeggen dat de auto bij een ongeval beschadigd geraakt is. Hierbij gaat het om ieder vooral dat als ongeval kan worden aangeduid.

Overigens wordt een auto nog steeds een schadeauto genoemd als de geleden schade al reeds is verholpen. Als je een schadeauto koopt bij een autodemontage bedrijf of bij een autogarage moet je ook informeren over hoe de schade is ontstaan en hoe deze door het bedrijf of door een ander bedrijf is gerepareerd.

Meestal wordt een schadeauto voor enkele duizenden euro’s verkocht als deze nog in goede staat is en soms nog wel meer als deze auto nauwelijks beschadigd is geraakt. Of je in het laatste geval echt van een schadeauto mag spreken valt te betwisten. Overigens zul je deze auto’s niet of nauwelijks aantreffen bij een sloopbedrijf. Deze worden meestal naar een schadeherstelbedrijf gebracht of naar een autogarage, alwaar de auto wordt hersteld.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.