Sloopbedrijven onderhevig aan strenge regelgeving

Je kunt niet zo maar een sloopbedrijf beginnen in Nederland en ook Europa. Ook als je nu werkloos bent en denkt: dat doe ik wel even. Je hebt je namelijk te houden aan zeer strenge regels. Dit komt omdat een groot deel  van de auto hergebruikt moet worden, ook wel recyclen genoemd. Door strenge regels en milieuvoorschriften hebben veel sloopbedrijven zich genoodzaakt gevoeld om de sloperij te sluiten.

De bedrijven die zijn overgebleven werken correct en volgens de regels die er in Nederland en Europa worden gehanteerd. Ze hebben ook te maken met controles van milieu ambtenaren. Je kunt er in ieder geval van uit gaan dat je vrijwel altijd met een sloopbedrijf in zee gaat die volgens de regels werkt en niet schadelijk is voor het milieu als het om de werkwijze gaat. Van der Ven Autorecycling is hier een voorbeeld van.

Een sloopbedrijf kun je ook zien als een plek waar veel handel plaatsvindt. Dit komt omdat de onderdelen die uit de auto’s worden gehaald vaak direct worden aangeboden. Op de sloop kom je dan ook niet alleen medewerkers tegen van sloopbedrijven, maar vaak ook handelaren of mensen die handig zijn en op zoek zijn naar onderdelen voor hun auto’s of wagenpark.

Op de sloop wordt in ieder geval van alles verhandeld. Van autoradio’s tot navigatiesystemen en van autodeuren tot autobanden. Alles wat met auto’s te maken heeft kun je er wel vinden. Daarnaast is er ook een grote verscheidenheid qua merken en types. Het gaat voornamelijk om de iets oudere auto’s. Dus onderdelen van nieuwe auto’s zul je er niet zo snel vinden, maar alles wat ouder is dan 7 jaar kom je er wel tegen.

Van der Ven Autorecycling B.V.: 0165-559230

Dit bericht is geplaatst in Overig. Bookmark de permalink.