Tabouret of Zadelkruk

Tabouret of zadelkruk?

Overeenkomsten

De tabouret en zadelkruk hebben grote overeenkomsten. Beide producten zijn traploos instelbaar middels een gasveer. Hiermee kunt u exact de juiste zithoogte instellen. Dit kan bij de meeste tabourets en zadelkrukken handmatig met een hendeltje direct onder de zitting. De duurdere modellen zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar met een voetbediening. Dit kan er praktisch zijn als u tijdens uw werkzaamheden beide handen nodig heeft of in een omgeving werkt waar hygiëne erg belangrijk is. Een leverancier die zich heeft gespecialiseerd in de verkoop van deze producten biedt meerdere gasveer hoogtes aan, zodat u onafhankelijk van uw lichaamslengte altijd de goede werkhoogte heeft.

De basis van een tabouret en zadelkruk wordt gevormd door een sterk voetkruis met vijf tenen. Zorgt u ervoor dat u een voetkruis kiest dat niet te breed is zodat u uw benen comfortabel naast de tabouret of zadelkruk kunt plaatsen. Vrijwel altijd zijn deze producten uitgevoerd met wieltjes. Dit is namelijk erg handig als mobiliteit voor u van belang is. Naast de standaard wieltjes heeft u meestal nog de keuze tussen wieltjes met een zacht- of hard loopvlak. Maak de goede keuze want dit bevorderd het rijcomfort enorm. Mocht mobiliteit niet voor u van belang zijn en de tabouret of zadelkruk staat meestal op één positie kunt u in plaats van wieltjes kiezen voor glijdoppen. Ook deze zijn in verschillende diameters verkrijgbaar.

Verschil

Er zijn dus zeer veel overeenkomsten tussen een tabouret en een zadelkruk. Het is dan ook niet vreemd dat veel mensen de begrippen door elkaar gooien. Zelfs op internet zie je veel leveranciers een tabouret aanbieden terwijl zij eigenlijk een zadelkruk bedoelen.

Het verschil zit hem in de zitting. Een tabouret heeft meestal een zitting met een ronde of gewelfde vorm. Over het algemeen heeft een tabouret een zeer comfortabele zit maar is bedoeld om kortstondig gebruik van te maken. Je ziet een tabouret dan ook vaak gebruikt worden door bijvoorbeeld dierenartsassistenten, tandartsassistenten en verplegend personeel.

Een zadelkruk heeft een ergonomisch gevormde zadelzitting. Hierdoor zit je in een actieve en natuurlijke houding die er voor zorg draagt dat de bekken in de juiste positie worden gekanteld en afknelling van de bovenbenen wordt voorkomen. Zadelkrukken kun je rustig intensief en langdurig gebruiken, al blijft het natuurlijk belangrijk om regelmatig te pauzeren en te bewegen. Zadelkrukken zie je vaak in kapsalons, schoonheidssalons en laboratoria.

Zadelkruk aanschaffen? De juiste keuze voor uw rug!

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Gezondheid en Voeding. Bookmark de permalink.